Fasirozott zsemle, es/vagy kenyer, illetve zsemlemorzsa nelkul?
legyszi írjatok valami jo receptet,zoldseges fasirtot szeretnek,de kenyer zsemle,es zsemlemorzs nelkul.
Googlen nem talaltam semmi jot.
Koszi
A fasírt hús, zsemle/-kenyér vagy morzsa, fűszerek és tojás keveréke. Ha valamit kihagysz, az nem fasírt.
A kérdés nem világos: husmentes valamit szeretnél, vagy a húst dusitanad zöldséggel?
Morzsa ahelyett zabpehellyel is működik, de ha nem akarod, egyszerűen kihagyod belőle. Össze fog állni.
A kenyér belekeverése csak olcsó hússzaporítás, semmi egyéb.
Ja ez igaz utolso.
Csak hust szeretnek,es par zoldseget,persze elotte kicsit megfonnyasztva a zoldsegeket,pl.par kaliforniai paprika(mas mas szinuek) ennyi.
Osszefog igy allni szerintetek?
Na meg a tojas,par fuszer nagyabol ennyit szeretnek bele tenni.
Koszi
Az elv ugyanaz, a kiegészítőknek csak a fantázia meg a jó ízlés szab határt.
(persze, hogy összeáll, a kenyér lazításnak kell. Lazításra ebben az esetben egy kis szódabikarbónát lehet használni, ha akarsz. Tojás se kell sok, mert túlságosan elhígíthatja, inkább a keverésere fektess nagyobb hangsúlyt.
Apróra daráld, és sokáig keverd, így a húsrostok egymásba gabalyodnak, és pépes állagot nem kapsz.)
" csak olcsó hússzaporítás, semmi egyéb."
Óriási tévedés, a kenyér lazító anyag, ezért kell szikkadt kenyér, mert áztatás után is marad tartása. Anélkül annyira tömör, nehéz ételt kapunk, hogy az teljesen más kategória, nem lehet fasírtnak nevezni.
5-ös: az a húsgolyó, ami tömör és nehéz önmagában, azt nem érdemes megenni :))
Jó minőségű hús, megfelelő fűszerezés, és nem darált hús, hanem masszázott. Ennyi a titok.
Ezt a rettentő nagy titkot én is leírtam, pépesre kell keverni.
Ettől még a hús az hús, lazítás nélkül pedig tömörebb, mint lazítatlanul.
Kenyérfélével lazítva fasírtnak nevezzük, bármi egyébbel lazítva meg nem.
Ennyi a titok.
Lazítás nélkül sima húsgombóc, sok orszégban pl Bulgária ) nem is ismerik az általunk készített kenyeres /zsemlés fasírtféleséget.
Csak hús, tojás és az ott kedvelt fűszerek. Sokkal tömörebb is, mint a "mienk ", de finom.Pirospaprikát sem tesznek bele, szinte csak hagyma és fokhagyma, meg csubrica.zsemlemorzsába sem forgatjáksoha, csak forró olajban kisütik.
Nyers krumplit, ha kislyukon reszelsz a fűszeres húsmasszába, könnyebb és lazább lesz. Ne ijedj meg attól, ha a krumplireszelék látszani fog benne, még akkor, ha teljesen átsült.Szerintem más zöldségféle is mehet bele, nem fogja elrontani.A húsgombóc kissé ellapítva, gyorsabban és jobban átsül.
Nagyon finom, ha zsömle/kenyér/prézli HELYETT kb fél m-esre darabolt zöldségeket keversz a darált húshoz (nem kell semmi esetre sem elöfzöni vagy párolni) és tetszés szerint füszerezed. Amíg a fasirt emgsül, addigra a zödlségek is megpuhulnak, de nem lesznek szétesve.
Akik meg a fasirt mibenlétén okoskodnak: a fasirt egyszerüen darált húst jelent!
Mellesleg a fasírozás vagdalást jelent, mert amikor kitalálták nem volt még daráló, szóval a néven kár vitatkozni.
Étlapokon ma is vagdaltnak nevezik a fasírozottat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!