Hogyan lehetne ezt a sütit diétásabban megcsinalni?
Hát ebbe a máz a legkevesebb :D Maga a megtestesült bomba ez a süti. Annyi jó diétás süti recept van miért nem onnan válogatsz?
Amúgy cukor helyett édesítő v xilit. Margarin helyett kókuszzsír, tejföl helyett joghurt, finomliszt helyett pl rizsliszt, a pudingok helyett meg fehérjepor.
A mázhoz a porcukor helyett színtén a fent említett, a cukrozatlan kakóporral semmi baj nincs, margarin helyett meg már írtam.
Nem hinném, hogy egészségtelen lenne, amit az első írt, még az én roppant egészségtudatos étrendembe is beleférne kilengéskor (azért csak akkor, mert alapból szénhidrátszegényen eszem, de ez egyéni, alapból semmi baj nincs a sok szénhidráttal). No persze, mindenkinek más az egészségtelen :)
Azt nem tudom, mennyire működne, a rizsliszt más, mint a búzaliszt, néha egész jól helyettesíti, néha nem. De nem lehet úgy átalakítani, hogy pont ugyanolyan legyen.
Én inkább csokitortát készítenék, piskótával, azt nagyon könnyű a diétámba illeszteni s még ha hagynám a keményítőt, akkor is egész jó összetételű lenne. Persze cukrot én sem használnék, csak cukoralkoholt, azt sem sokat.
A csokimáz OK, vajjal és kókuszzsírral is. A piskótafélék egyébként finomak rengeteg krém nélkül is, e téren vannak lehetőségek. Én néha pici csokiszósszal vagy más zsíros krémmel eszem, néha pici lekvárral, néha pedig csak úgy. Főleg akkor fontos ez, ha az ember mennyiséget eszik a sütiből.
A diéta fajtája sokat számít, hisz a fenti süti egyes diétákhoz túl szénhidrátos, másokhoz túl zsíros, illetve mennyiség kérdése. S ha valakinek nagy a kalóriaigénye, annak könnyebben belefér a süti.
Ha ennyire számlálod a kalóriákat keress kalóriaszegényebb süteményt. Az sem mindegy, hogy valaminek 100 grammjában mennyi a zsír, és a ch.
A másik pedig, hogy nem lehet 8 féle összetevőt 8 féle pótszerrel kiváltani. Annak köze sem lesz az eredeti változathoz.
Ez a süti valóban egy kalóriabomba, semmiképp nem passzol bele egyetlen diétába sem.
A pudingporhoz nem értek, az nálam eleve nem játszik egészséges táplálkozásban, illetve saját készítésű dolgoknál sem.
De a fele margarin, fele joghurt megint csak olyan, hogy nagyon más lesz a süti. Lehet, hogy OK lesz, nem tudom, de köze sem lesz az eredetihez. Hacsak nem vagy nagyon gyakorlott kísérletező vagy nagyon kíváncsi, aki nem bánja, ha elrontja az ételt (megértem az ilyet, rengeteg saját receptem és receptverzióm van, néha nem jön be, de apró adagoknál nem gond), jobban jársz, ha egy olyan receptet használsz, ami eleve megfelel a diétádnak. Szeretem a mai forgalmas gasztroblogokat, a hozzászólók sokszor kifejtik, mit változtattak s még mindig jó lett az étel :)
De az ilyen hatalmas változások nagy kockázattal járnak. Én pl. millióféle piskótát sütöttem már, mindössze a liszt típusa változott (s az ugye minimális egy alap piskótánál, nem olyan roppant fontos a fajtája, mint egy erősen liszt alapú sütinél). Köszönő viszonyban sem voltak egymással. Még a fehér és a barna rizslisztes is teljesen más, az egyiket szinte ehetetlennek tartom, a másikat csak snassznak. A sütemények nagyon érzékenyek a változtatásokra. Bizonyos szabályokra rájöhetsz, ha mondjuk évekig naponta sütsz, de így is lutri, ha mindenfélét megváltoztatsz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!