Hortobágyi húsos palacsinta?
Bevált receptet keresek. csirkehúsból szeretném készíteni.. Fűszerezés minden érdekel. Nem vagyok kezdő a konyhában de ez kimaradt eddig nálam.
Köszönöm.
Nagyon egyszerü:
Fözöl rendes csirkepörköltet sürü szafttal, a húst kiszeded belöle és paróora vágod (nem darálod) és kevés szafttal meg kb 1 ek tejföllel elkevered.
A pörköltszaftba keversz tejfölt meg pici 1-2 teáskanál - lisztet.
Sütsz palacsintát (cukor nélkül).
Minden palacsintára teszel a húsos masszából, a palacsinta két oldalát felhajtod rá és keresztbe feltekered.
Egy tüzálló edénybe teszel a pörköltszaftból annyit, hoyg az edény alját befussa, beleteszed egymás mellé a megtöltött palacsintákat, a tetejére öntöd a maradék szaftot és sütöben addig melegíted, amít a teteje kis színt kap.
Külön füszerezés nem kell, a pörkölt meg a tejföl adja az ízét.
Ahogy az #1 írja.
A szaftba tehetsz gombát is. Szegfűgombával különösen ízletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!