Hortobágyi húsos palacsinta? Hogyan? Így jó?
1. Sütök ki palacsintákat.
2. Sertés darált húsból pörkölt:
Hagymát zsíron dinsztelem, rá a darált hús fehéredésig, majd pirospaprika, összeforgatom, mehet rá a víz. Sóval, borssal, egyéb fűszerrel ízesítem, és szaftosra, pörköltösre főzöm.
Ha ez megvan, akkor a szaftját külön szedem, és a külön maradt húst kis tejföllel elkeverem és a palacsintákba töltöm.
A levet szintén jól elkeverem tejfölösre, és rácsurgatom.
Díszítésnek egy kiskanál tejföl, pirospaprika, petrezselyem stb a tetejére.
Hm? :)
Én is szinte ugyanígy készítettem el nemrég, annyi különbséggel, hogy én a darált húst nem kevertem össze a tejföllel, csak a "szafttal", de úgy is nagyon finom lett! :)
Jó étvágyat hozzá! :)
Így is jó lesz, bár én jómagam csirkepörköltet csinálok, majd azt kicsontozva, ledarálom.
A darált disznóhúst alaposan főzd meg, jó puhára, mert egyébként kissé morzsalékosnak lehet érezni a tölteléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!