Púpos a sütemény közepe! Mért? Mit lehet ellene tenni?
A kérdés elég egyértelmű. Cukrásznak tanulok, és Zacher-t próbáltam sütni, a tankonyhán. Azonban a kísérlet sikertelen volt. A süti nem szép kerek lapos tetejű lett (henger), hanem inkább mint egy kúp egy hengeren. A közepe megemelkedett a széle ugyanolyan maradt, alig-alig emelkedett.
A receptet követtem, a dolgokat jól mértem ki elvileg... nem tudom mi ment rosszul. A piskóta teteje pedig olyan lett mint a gumi. A kés nem tudta megvágni.
A Zacher-torta ez:
Amit te próbáltál sütni, az a Sacher-torta.
Szvsz nagyon összetörted a tojásfehérje-habot, mikor belekeverted a tésztába. Csak beleforgatni szabad, nem kutyulni.
Nem volt túl meleg a sütési hőmérséklet?
Illetve az alapanyagokat alaposan elkeverted egymásban?
Igen, Sacher. Elvileg minden jó volt. A sütőt nem én kezeltem, de volt már vele baj. A legfölső és a legalsó hely nem működik jól. Valószínű hogy a tojás hab lesz. Akinek sikerült jól az a nagy géppel csinálta, az pedig nagyon kemény habot vert. Mi kisgéppel csináltuk és "oké" volt. A tanár azt mondta az jó lesz. De akkor alighanem jóval keményebbre kell verni.
De a habot nem törtem el. Nagyon figyelek arra mindig. Ma fatörzs tortát csináltunk és nagyon finom lett a piskóta, pedig azt két habból kell csinálni. Azt is kisgéppel csináltam, és most sokkal tovább vertem. Majdnem 6-7x-re növekedett a fehérje, 2-2.5x-re a sárgája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!