Csoki olvasztása? (kép)
Hogyan tudnám úgy megolvasztani a csokit, hogy ilyen szépen lehessen díszíteni vele a muffint? Egy tábla csokihoz mennyi olajat tegyek? Kell még bele valami?
Ilyet szeretnék készíteni:
ezt nem lehet dekára kanálra egyébre megmondani.
gőz felett egy fém tálban szoktam összetörni minél magasabb kakaótartalmi csokoládét, és amikor látom hogy megolvadt, érzés szerint higitom étolajjal.
De nem kell folyamatosan a gőz felett tartani. amikor már csak kisebb darabok vannak benne, vedd le és kézi habverővel dolgozd el a nagyobb darabot is, mig megolvad.
csinálhatsz próbát is, tegyél bele mondjuk 10 dkg-hoz 1 ek olajat. jóül keverd el, és cseppents le egy hideg tányérba belőle. meglátod milyen állaga lesz.
ha keménynek tartod, akkor még egy pici olaj......
a mig el nem éred azt az állagot, mikor szép fényes nem folyós a süteménéyen, nem tapadós .....
ezt csak a gyakorlat tudja megmutatni. erre nincs recept.
csináltam én szóról szóra megegyező recepttel sütit, de köze nem volt ahhoz, mint ami a fotón volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!