Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizses csokit szeretnék...

Rizses csokit szeretnék készíteni, vázolom, hogy mi a problémám (? )

Figyelt kérdés
Nemrég leszedtem netről egy receptet, az aki közzé tette vagy kiakart szúrni az emberrel vagy nem tudom.A csokoládé nem dermedt meg, folyt az egész mint a hasmenés, a szám az meg összeragadt olyan édes lett a sok cukortól (ment a lefolyóba az egész). Nem is ez a lényeg mert ezt kitudom küszöbölni most-már okulva az első próbálkozásomból. Vásároltam natur puffasztott rizst,na a rizs az meg olyan maradt a "csokiban" mintha habszivacsot rágcsálnék. Mit kell tennem a puffasztott rizzsel, hogy ropogós legyen a csokoládéban????

2016. nov. 14. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
54%

A sima csoki megdermed, hiszen eleve szilárd, kemény... De gondolom, házilag csináltad akkor azt is? Az úgy csak hidegben vagy kakaóvajjal megy...

Nem tudom a receptet, de ha a rizs ropog és ráöntöd a még folyós csokit, akkor az is marad... Ha túl folyékony vagy forró dolgot öntesz rá, lehet, hogy megárt, nem tudom, de normális hőmérsékletű csokimassza miért rontaná el a ropogósságát?

Az én rizsescsokim inkább csokis rizs volt, de ropogott, ahogy kell.


Szóval érdekelne a recept, mert így vakon nehéz.


(De milyen jó, hogy eszembe juttattad a rizsescsokit :D Megjött a kakaó, van csokiszószom, már csak rizset kéne puffasztanom és összekevernem...)

2016. nov. 14. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Miután sütikre is szoktam csokimázat önteni (saját-készítésű : kakaópor, vaj meg a többi) gondoltam ez nem fog problémát jelenteni. De a recept közzétevője túl sokat írt mindenből így hát nem tudott dermedni a csokoládé, maradt olyan mint egy kakaó ital. A rizs az meg alapból nem ropogós, olyan mint a hungarocell és meg sem kottyant neki, hogy csoki (folyadékba) került,maradt pont ugyanolyan, szét sem ázott benne :D
2016. nov. 15. 05:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Mintha folyadékot taszító puffasztott rizsem lenne, nem elég, hogy nem ropog de még szét sem mállik :D
2016. nov. 15. 05:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire ragaszkodsz a rizshez, de van egy ostyás rolád (őzgerinc ) receptem, amibe egy csomag ostyalapot kell beletördelni. Jól lehűtve szépen szeletelhető, és elég ropogós marad benne az ostya.

Van valahol egy házi rizsescsoki receptem is, csak ahhoz, át kell forgatni párszáz régi receptet, de, ha lesz időm megkeresem.

2016. nov. 15. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!