Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehér csokit hogy kell felolva...

Fehér csokit hogy kell felolvasztani?

Figyelt kérdés

Két tábla fehér Boci csokit szeretnék felolvasztani egyrészt sütemény díszítéshez és másrészt a krémhez. Hogy csináljam, hogy valóban olvadjon és ne égjen le vagy ne száradjon ki?


(Régen már próbáltam, de akkor nem sikerült. Közvetlen kis lángon kezdett odaégni, ha pedig gőz felett csináltam, inkább száradt, de egyáltalán nem kezdett olvadni.)

Mit csináljak, hogy most sikerüljön?



#fehér #csokoládé #olvasztása
2016. aug. 26. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mikróba próbáltad?
2016. aug. 26. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
73%
Tegyél egy fazékba vizet és rakd a tűzre, amikor már forrásban van tedd rá az edényt amiben olvasztod a csokit, de úgy hogy az edény fedje le teljesen a fazekat vagy amiben forralod a vizet. A forró víz felmelegíti az edény alját és így megolvad a csoki de nem ég oda. Remélem segítettem.
2016. aug. 26. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Így bizony, és tegyél hozzá egy kis vajat vagy egy kanál olajat, nem lesz száraz, szép fényt is ad.
2016. aug. 26. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Mikronk nem egyenletesen melegít,az nem jó sajnos.


2-es (és 3-as)! Írtam kifejtésben, hogy gőz felett is csináltam már, amit írtál, az pont az...

De a FEHÉR csokinál ez nem működik!!!! Te próbáltad már, vagy csak a tejcsoki/tortabevonó olvasztással gondolod azonosnak???


Vajat és egyebet nem tehetek bele csak minimálisat, különben nem lesz jó a krém....


Akinek van ötlete és TAPASZTALATA, szívesen olvasnám! Köszi

2016. aug. 26. 16:37
 5/11 anonim válasza:
73%
A 2. vagyok. Igen már próbáltam és működött is :) Ha nem lenne tapasztalatom nem írtam volna le.
2016. aug. 26. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Én is !Akkor a hiba a te "készülékedben " van. Sorry...
2016. aug. 26. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
Lehet, hogy a csokival van a baj. Legközelebb próbálj ki másmilyet.
2016. aug. 29. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Pedig szépen olvadnia kellene. Nem lehet, hogy a Boci csoki nagyon silány minőségű? Én inkább vennék a helyedben drágábbat, szerintem a Boci nagy része tejpor és cukor, plusz gagyi adalék anyag, simán lehet, hogy ezért viselkedik másképp.
2016. aug. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom mar keso de azert irok :) bocsi hogy ekezet nelkul de igy gyorsabb :) cukrasz vagyok. Ne bocit hasznalj ilyenekhez vagy ha megis akkor goz folott pici olajjal es ne margarinnal de a legjobb ha pasztillat vagy direkt bevonot hasznalnal :)
2016. aug. 30. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi Cukrász! :) MOst bociból volt készlet... :)

Kísérleteztem, de arra jutottam, hogy teljesen megolvasztani ezt nem lehet, akármit is írnak fentebb... Lágyítani tudtam csak, tehát volt amihez jó volt így is. De bevonatnak már nem jó...

2016. szept. 5. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!