Mit főztök a jövö héten?
Nálunk lesz:
- fokhagymás tőkehalfilé buggyantott tojássalátával
- rokfortos zellerkrémleves
resztelt csirkemáj főtt krumplival házi savanyúval
- tökfőzelék rántott parizerrel (de rég volt már)
- hideg gyümölcsleves (alma,körte)
vegán bolognai spagetti (gomba, 1 db cukkini, 1 db padlizsán bele és úgy csinálom meg mint a húsosat)
- citromos-petrezselymes tőkehalfilé görög salátával
- paradicsomleves
krumplistészta almapaprikával
- húsleves
főtt hús almaszósszal rántott husi krumplipürével, almapaprikával
És hétvégén csinálok desszertet is csak még nem tudom mit. Ti mit főztök? Hátha találok valami újat..
Zöldségleves v zöldségkrémleves
Paradicsomos-sajtos tészta
Répasaláta, rizs, zabfasírt
Spenót tojással
Amarántfelfújt
Zabkenyér
Párolt zöldség tükörtojással
Chilis bab
Bundás kenyér v kenyérfelfújt párolt zöldséggel
Valami hüvelyesből főzelék zabfasírttal
Halászlé
Reggelire zabkása és zöldséglé
Beteg vagyok és nincs kedvem boltba menni, meg amúgy is túlköltekeztem ebben a hónapban
Mára még van a tegnapi húsleves-rántott hús-petrezselymes bulgur
Kedd-Szerda lesz: paradicsomos húsgombóc krumplival, zöldséges tésztaleves
Csüt-Péntek: brassói, tojásos leves
Szombat: diós tészta (cukkiniből) vagy hagyományos krumplis tarhonya, vagy... ki tudja
Vasárnap-hétfő: pulyka-nyak pörkölt nokedlivel, karfiol leves
Diós tészta cukkiniből???
Ettem már cukkini főzeléket, cukkini lepényt, rántott cukkinit, de diós tésztát cukkiniből még nem O.o
Hétfő: füstölt húsos gombóc párolt savanyú káposztával
Kedd-szerda: kelkáposzta krémleves, egyik nap pirított sonkával, másik nap sajt chipssel
Csütörtök-péntek: Citromos tejben sült csirke rizzsel vagy csirkemáj rizottó
A cukkinit meghámozom, vékony csíkokra vágom mint a laska-tésztát. Teljesen üres teflonban láng fölött pici sóval megpörgetve átmelegítem. Ettől átpuhul, és kimegy belőle a víztartalom = kifőzött tészta. Ettől kezdve azt raksz rá, amit akarsz. Hogy túrós tészta, krumplis tészta, vagy mi lesz belőle.
Most a fagyóból veszek ki egy adagot, úgy fagyottan teszem bele a serpenyőbe, és forgatom át...
Ma tejfölös zöldbabfőzeléket csináltam a tegnapról maradt fokhagymás sült tarjához. (tudom, van itt valaki, aki a másnap elfogyasztott maradékot undorítónak találta, de teszek rá )
Holnap én négysajtos pizzát sütök, szerdán kevés időm lesz, így egy gyors lecsó (saját a fagyóból )frankfurti virslivel, tojással.
Csütörtökön frankfurti leves, máglyarakás, pénteken tonhalas-zöldséges-majonézes tésztasaláta, olyan tartalmas, hogy nekünk fő ételnek is elég.
A hét vége még nem állt össze, de van még idő.
Te is jókat írtál, a rokfortos zellekrémlevest, a citromos tőkehalfilét , meg a buggyantott tojásosat már ki is néztem közülük.
Pénteken délután megsütöm "Irénke néni dióspitéjét", isteni finom, és talán egy meggyes gyümölcstortát is sütök.
Hetfö-kedd: spaghetti bolognese
Szerda,csüt: négysajtos csirkemell párolt rizs
Péntek,szombat: sonkás,sajtos,kukoricás pizza/ darálthusos
Vasárnap klasszik leves
Ma: frank furtti leves
Krumplis tészta tejföllel,csalamádéval.
kedd: lesz még leves
Sajttal töltött pulykamell, hasáb, paradicsom saláta
Szerda:sült hurka/kolbász
Csütörtökön :házi hamburger
Péntek : Gulyás leves
Palacsinta
Szombat: ha marad akkor nem főzök. (Ha nem, lángos)
Vasárnap: husi leves
Szezámos gomba, hús rizzsel, salátával.
Muffin vagy valami süti.
Ezek csak tervek még közbe szólhat a párom és a kis fiúnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!