Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Menzás finomfőzeléket hogy...

Menzás finomfőzeléket hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés

Párom ezzel nyaggat állandóan,meg az anyját is,hogy egyikönk se képes olyat főzni,mint a melóhely menzáján...

(bár én nem is hallottam erről a főzelékről mig ő nem kezdte el követelni:D)

netes recept van rengetegféle,3mat probáltam,egyik se nyert

Ötlet?

(bár igazi menzás ize ugyse lesz,mert nem hektonyit főzök mint ott)


2010. máj. 5. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:

20080507/rehabilitalt_finomfozelek/sokan_megutaltuk_a_finomfozeleket_a_menzan_de_borsamunkatars_most_rehablilitalja/


Ezt próbáltad már?

2010. máj. 5. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
2010. máj. 5. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Sztem az a titka, hogy vízzel főzik és kevés tejet tesznek bele. Az enyém nagyon hasonlit a menzásra. Én így csinálom:


Vízben megfőzöm a mirelit finomfőzeléket (annyi víz kell hozzá, ami éppen ellepi a főzeléket). Fehér rántással berántom. Viszonylag kevés tejet teszek bele. Só, cukor, apróra vágott petrezselyem. Nagyon "finom".

2010. máj. 5. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

valami borzalmas lett,tegnap csináltam,most is forog tőle a gyomrom:D

de párom szerint fiomabb mint az anyjáé...(már csak azt nem tudom,hogy ennyire másképp izlene neki mint nekem,vagy az anyja csinálja nagyonborzalmasra:D)

2010. máj. 10. 07:55
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

Gyömbéres finomfőzelék: 2 adaghoz:

20dkg friss, pucolt zöldborsó (1/2kg héjastul)

2 nagyobb új sárgarépa

1 közepes, zsenge karalábé

5dl szárnyas (vagy zöldség) alaplé

két szelet friss gyömbér

csipet sáfrány

1dl tejszín

4dkg hideg vaj

fél csokor korianderzöld

A sárgarépát és karalábét meghámozzuk és egyenletes méretűre felkockázzuk. Feltesszük főni az alaplével, amelyhez hozzáadjuk a gyömbért és a sáfrányt. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a zöldborsót, további 5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé ropognak. Amikor megfőtt, a zöldségeket leszűrjük és letakarva melegen tartjuk. A levéhez hozzáadjuk a tejszínt és közepes lángon kb. felére beforraljuk. Félrehúzzuk a lángról, és apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Visszatesszük a zöldségeket és összeforgatjuk, végül gazdagon megszórjuk friss, finomra aprított korianderzölddel.

2010. máj. 10. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

hmm,ez elgondolva se rossz


ebben nincs kukorica...amit főztem,abban nekem a kukorica vette el az egésztől a kedvem,és lett nemjó ize szerintem


köszönöm,ezt kipróbálom

2010. máj. 10. 12:14
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

brrr. finomfőzelék... furcsa egy ízlése van a párodnak.


egyébként sok liszt, sok víz, pár szem borsó és répa mutatóba, ízlés szerint só, menzás néni hónaljszőr. az előbbieket összefőzni és már fogyasztható is

nyami. Jó étvágyat kívánok

2010. máj. 10. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

furcsa izlés,az biztos


egyébként utálja a zöldségeket,babot meg ezt eszi csak meg,csak ezt senki nem csinál neki szivesen,mert nem tul gusztusos kaja...


de előző receptje nem hangzik rosszul

2010. máj. 10. 15:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!