Menzás finomfőzeléket hogy kell csinálni?
Párom ezzel nyaggat állandóan,meg az anyját is,hogy egyikönk se képes olyat főzni,mint a melóhely menzáján...
(bár én nem is hallottam erről a főzelékről mig ő nem kezdte el követelni:D)
netes recept van rengetegféle,3mat probáltam,egyik se nyert
Ötlet?
(bár igazi menzás ize ugyse lesz,mert nem hektonyit főzök mint ott)
20080507/rehabilitalt_finomfozelek/sokan_megutaltuk_a_finomfozeleket_a_menzan_de_borsamunkatars_most_rehablilitalja/
Ezt próbáltad már?
Sztem az a titka, hogy vízzel főzik és kevés tejet tesznek bele. Az enyém nagyon hasonlit a menzásra. Én így csinálom:
Vízben megfőzöm a mirelit finomfőzeléket (annyi víz kell hozzá, ami éppen ellepi a főzeléket). Fehér rántással berántom. Viszonylag kevés tejet teszek bele. Só, cukor, apróra vágott petrezselyem. Nagyon "finom".
valami borzalmas lett,tegnap csináltam,most is forog tőle a gyomrom:D
de párom szerint fiomabb mint az anyjáé...(már csak azt nem tudom,hogy ennyire másképp izlene neki mint nekem,vagy az anyja csinálja nagyonborzalmasra:D)
Gyömbéres finomfőzelék: 2 adaghoz:
20dkg friss, pucolt zöldborsó (1/2kg héjastul)
2 nagyobb új sárgarépa
1 közepes, zsenge karalábé
5dl szárnyas (vagy zöldség) alaplé
két szelet friss gyömbér
csipet sáfrány
1dl tejszín
4dkg hideg vaj
fél csokor korianderzöld
A sárgarépát és karalábét meghámozzuk és egyenletes méretűre felkockázzuk. Feltesszük főni az alaplével, amelyhez hozzáadjuk a gyömbért és a sáfrányt. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a zöldborsót, további 5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé ropognak. Amikor megfőtt, a zöldségeket leszűrjük és letakarva melegen tartjuk. A levéhez hozzáadjuk a tejszínt és közepes lángon kb. felére beforraljuk. Félrehúzzuk a lángról, és apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Visszatesszük a zöldségeket és összeforgatjuk, végül gazdagon megszórjuk friss, finomra aprított korianderzölddel.
hmm,ez elgondolva se rossz
ebben nincs kukorica...amit főztem,abban nekem a kukorica vette el az egésztől a kedvem,és lett nemjó ize szerintem
köszönöm,ezt kipróbálom
brrr. finomfőzelék... furcsa egy ízlése van a párodnak.
egyébként sok liszt, sok víz, pár szem borsó és répa mutatóba, ízlés szerint só, menzás néni hónaljszőr. az előbbieket összefőzni és már fogyasztható is
nyami. Jó étvágyat kívánok
furcsa izlés,az biztos
egyébként utálja a zöldségeket,babot meg ezt eszi csak meg,csak ezt senki nem csinál neki szivesen,mert nem tul gusztusos kaja...
de előző receptje nem hangzik rosszul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!