Milyen rizses és tarhonyás egytálételek vannak?
Rakott kel,
rakott karfiol,
rizses hus/Bacskai rizses hus
Tarhonyas hus
tarhonyas lecso
Keménytarhonya:
tarhonyát megpirítod olajon, majd felöntöd vízzel, raksz bele vékonyra szelt kisebb krumplikat, egészbe paradicsomot, meg paprikákat felszeletelve, nyomsz bele egy kis csemege pirosaranyat, egy kiskanál pirosaranyat, meg megkóstolod sóra, ha kell bele teszel.
Ezt ismerem, bár nem tudtam hogy ez a neve... Köszönöm!
Amúgy nem tudom ki pontozgatott, de én hasznosnak ítéltem minden választ...
Rakott húsos rizs
Összetevők :
15 dkg rizs
2 ek olaj
25 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
20 dkg fagyasztott zöldség
ételízesítő
bors
4 dl víz
2 ek paradicsompüré
3-4 dkg liszt
pirospaprika
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst , fűszerezzük a fokhagymával, borssal, ételízesítővel, paradicsompürével. A nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a fagyasztott zöldséget. A 4 dl vizet, a liszttel és a pirospaprikával csomómentesre elkeverjük és a zöldséges húsra öntjük. A tálat letakarjuk alufóliával és 190 fokon 45 percig sütjük, majd a tetejére 1 dl tejfölt és a reszelt sajtot tesszük és visszatéve a sütőbe alufólia nélkül még 15 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!