Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell konzerv borsóból...

Hogyan kell konzerv borsóból főzeléket csinálni?

Figyelt kérdés
mit csináljak a levével, kell-e főzni, stb. még kezdő vagyok
2010. máj. 4. 14:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont tegnap azt főztem. Én így csináltam: Felraktam egy lábos vizet forrni. Mikor felforrt beleöntöttem a konzerves borsót. Előtte leöntöttem a levét. Bele kicsi fűszer( vegeta, só, bors, majoranna) De ezt ízlés szerint. Így főztem kb 20 percig. Néha megkevertem persze. Aztán lisztet elkevertem tejben csomómentesre. Ezt lassan ráöntöttem a borsóra, kevergetés közben. Amikor összefor kész is van. Csak sűrűn kell keverni, mert hamar leég a habarással.
2010. máj. 4. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

szia! elvileg a konzervborsó már konyhakész, tehát nem kell főzni.öntsd a levével együtt egy lábasba, és forrpontig melegítsd. a borsót sokan sokféleképpen csinálják , én egy kis pirospaprikás rántással szoktam berántani, de van aki tejes-lisztes habarással készíti.

rántás. kevés olajat melegítesz, rászórsz két-három fakanál lisztet és világos zsömlezsínűre pirítod. lehúzod a tűzről teszel bele egy pici pirospaprikát, és hideg vízzel csomómentesre kevered.szitaszűrőn keresztül a gyöngyöző borsóhoz öntöd, és sűrűsödésig kevergeted.

ha tejesen akarod, akkor egy bögrébe teszed a lisztet, apránként tejjel tejföl sűrűségűre kevered és ezt szűröd a főzelékre.

sóval, pici cukorral ízesítheted.

üdv.

2010. máj. 4. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2010. máj. 4. 14:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Írom a saját módszeremet: eleve a főzelékhez való lábosban fokhagymás rántást készítek, nem túl sötétre, félrehúzom, pirospaprika egy kevés (ezt ki is lehet hagyni), tejföllel összekeverem, kevés vízzel higítom, ráöntöm a borsókonzervet a levével együtt, vissza a tűzhelyre, és ha kell, még meleg vizet öntök rá, míg az állaga nem az igazi. És folyamatosan kevergetem, mert tényleg hamar lekap.
2010. máj. 4. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha kiöntötted a levét kiöntötted az abban levő összes ásványi anyagot vitamint ia!
2010. máj. 4. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem kell főzni, főleg nem 20 percig mert akkor szétfő
2010. máj. 4. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Zöldborsóhoz minek fokhagyma? Az a babhoz kell a borsóhoz petrezselyemzöldje kell!
2010. máj. 4. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is levével együtt öntöm a lábasba. Felforralom, tejes-lisztes habarással besüritem, apróra vágott petrezselymet teszek bele. Ha édesebben szereted tehetsz bele kicsi cukrot.
2010. máj. 4. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én konzerborsóból csináltam és még 20 perc után is kicsit kemény volt..
2010. máj. 4. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

utolsónak. pont azért volt kemény , mert túlfőzted. ha megkóstolod felbontás után a konzervborsót, teljesen ehető, puha. csak a sűrítés miatt kell kicsit forralni.

üdv.

remélem kedves kérdező, sikerült az alkodásod :)

üdv.

2010. máj. 5. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!