Hogyan kell konzerv borsóból főzeléket csinálni?
szia! elvileg a konzervborsó már konyhakész, tehát nem kell főzni.öntsd a levével együtt egy lábasba, és forrpontig melegítsd. a borsót sokan sokféleképpen csinálják , én egy kis pirospaprikás rántással szoktam berántani, de van aki tejes-lisztes habarással készíti.
rántás. kevés olajat melegítesz, rászórsz két-három fakanál lisztet és világos zsömlezsínűre pirítod. lehúzod a tűzről teszel bele egy pici pirospaprikát, és hideg vízzel csomómentesre kevered.szitaszűrőn keresztül a gyöngyöző borsóhoz öntöd, és sűrűsödésig kevergeted.
ha tejesen akarod, akkor egy bögrébe teszed a lisztet, apránként tejjel tejföl sűrűségűre kevered és ezt szűröd a főzelékre.
sóval, pici cukorral ízesítheted.
üdv.
utolsónak. pont azért volt kemény , mert túlfőzted. ha megkóstolod felbontás után a konzervborsót, teljesen ehető, puha. csak a sűrítés miatt kell kicsit forralni.
üdv.
remélem kedves kérdező, sikerült az alkodásod :)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!