Olyan recepteket keresek, amit mindenképp érdemes kipróbálni. Milyen család kedvence receptek vannak?
BAGOLYSZEM
Hozzávalók: LISZT NEM KELL BELE!!!!!
Tésztához: 6 tojássárgája, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó,1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Krémhez:3 evőkanál liszt, 3dl tej, 20 dkg Ráma margarin,, 14 dkg porcukor, 2 vaniliás cukor, 1 evőkanál kakaó.
Bevonat: 1 Kati tortabevonó /ét csoki/, 5 dkg Ráma margarin.
2 db BANÁN
Elkészítés:
Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral,4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni.
A fehérjét is felverni, és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát.
A sütőben lévő nagy tepsibe sütőpapírt tenni, melyet alaposan bekenni Rámával, és a fenti masszát beleönteni.
180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütni.
Sütőpapíron hagyva kihűteni.
A krémhez a
3 dl tejet és a 3 evőkanál lisztet sűrű péppé főzni, kihűteni. A rámát a porcukorral kikeverni és a kihűlt pépet is belekeverni úgy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztani, az egyikbe 2 van.cukrot a másikba 1 ek.kakaót keverni. A kisült lapot először fehér krémmel, majd a tetejére barna krémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskótatekercset a sütőpapír segítségével feltekerjük és tálcára tesszük. Hűtőbe hűteni kell, de lehet mélyhűtőbe is fagyasztani, úgy is nagyon finom. Be lehet vonni csoki mázzal, melyhez a Kati ét csoki bevonót gőz felett felolvasztani, az 5 dkg Rámát szintén felolvasztani és a kettőt összekeverve, ráönteni a tekercsre.
Az én unokáim ezt szeretik a legjobban.Bagolyszem nélkül nincs ünnep.
Sietek, de lepötyögöm:
BARACKOS PISKÓTÁS KOCKA
Hozzavalok
Az alsó tésztához :
15 dkg zsir vagy 25 dkg margarin
1 tojás
35 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sutopor
A piskotahoz :
5 nagy tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
3 evőkanál olaj
1 evokanal kakaopor
1/2 tasak sütőpor
Valamint :
60 dkg sárgabarack
1 kávéskanál őrölt fahéj
cukor (izles szerint)
Elkeszites
A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítem a sütőt
A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta)
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére.
Visszaveszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm...
Még melegen meghintem vaniliás porcukorral...
Pirogi (orosz tészta)
Csinálhatjuk rendes gyúrt tésztábólbarátfüle módjára, de a töltelék vagy főtt áttört burgonyából, pár kanál joghurtból, 3 tojás sárgájából, vajon párolt kevés vöröshagymából és pár kanál olvasztott vajból készítjük, vagy pedig apróra vagdalt , megsózott borsozott, kevés vagdalt hagymával zsíron megpárolt marha vagy birkahúsból és szintén apróra vágott keménytojásból. Rendes főtt tészta módjára főzzük ki és füstöltszalonna kiolvasztott zsírjában megforgatva töpörtyűvel együtt tálaljuk.Csinálhatjuk rendes kelt tésztából is. A tésztát ekkor félujjvastagságúra nyújtjuk ki, közepét megtöltjük a töltelékkel, összegöngyöljük, megkenjük, tepsiben megsütjük. Erős húslevest adunk melléje mártásos csészében.
KALIFORNIAI CSIRKE
Egy tepsibe beteszek combokat és mellet besózva, rá nagyon sok friss petrezselymet, hogy ellepje, rálocsolok egy citrom levét és mogyorónyi vajat rakok a húsokra. Ja, a tepsit zsiradékkal kikentem persze.
Előszür lefedve sütöm, a végén nyitva.
Nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!