Olyan recepteket keresek, amit mindenképp érdemes kipróbálni. Milyen család kedvence receptek vannak?
Nálunk ez: (a recept a mindmegette.hu-n van, de már korábbról ismerem, csak nem volt kedvem leírni, ezért másoltam be)
Alufóliás töltött krumpli
Hozzávalók:
# 6 db nagyobb krumpli
# 1 doboz tejföl
# kb. 15 dkg sonka/gépsonka
# 3 tojás
# kb. 10 dkg sajt
# 1 fej lilahagyma/3 szál újhagyma
# só
# bors
# petrezselyem
Elkészítés: A krumplikat félkeményre, a tojásokat keményre főzöm, közben a sonkát, hagymát apró darabokra vágom. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszelem, a telfölbe keverem, majd hozzáadom a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezem. A kihűlt krumplikat kettévágom, a belsejüket kikaparom (óvatosan, hogy a fala ne sérüljön), és az így keletkezett tálkákba a tejfölös masszát beletöltöm. A fél krumplikat óvatosan összeillesztem, alufóliába csavarom. Nyári hússütéseknél a parázs közé dugom, telente a sütőben sütöm.
szia. süti:
2 nagy tejföl
8 ek cukor
3 cs háztartási keksz
2 cs dr. oetker gyümölcskocsonya (100g, eper v citrom ízű)
gyümölcs (díszítésnek)
egy tepsibe lefektetsz 1 cs kekszet a tejfölt a cukorral összekevered, egyik felét a kekszre kened. erre teszel megint egy csomag kekszet, majd a maradék tejfölt. erre a 3. cs kekszet. gyümölccsel díszíted. (lecsöpögteted a gyümölcsöt, v aszalt gyümi)erre öntöd a kocsonyát. (szerintem ne 3 dl vízzel csináld te se. elég 2,5 dl/cs)
fél napig hagyd állni hűtőben.
elkészítési idő:30 perc
Hozzávalók (kb 42 adaghoz)
A desszerthez:
42 db banán
200100 g főtt, áttört gesztenye Ha esetleg nincs kéznél eredeti gesztenye, fagyasztott, natúr gesztenyepürével is helyettesíthejük.
12060 g puha vaj
8040 g porcukor
21 evőkanál barnarum
A díszítéshez:
kb 21 dl tejszínhab
friss gyümölcs
Elkészítés:
1. Egy tálba tesszük a már előzőleg megfőzött, tisztított, áttört gesztenyét (vagy fagyasztott gesztenyepürét, ez esetben ezt ki kell olvasztani).
2. Hozzátesszük a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd jól elkeverjük az összetevőket.
3. A banánokat meghámozzuk, majd mindkettőt hosszában félbevágjuk
4. Egy kiskanállal kikaparjuk a banánok belsejét, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez, jól elkeverjük benne.
5. A kész masszával megtöltjük a banánok belsejét. Addig töltjük őket, míg az összes püré el nem fogy. Ezután visszahelyezzük a banánok tetejét és kicsit összenyomjuk.
6. Habbáverjük a díszítésül szolgáló tejszínt.
7. A tejszínhabbal bevonjuk a banánok tetejét, majd díszítjük, ezt követően rövid időre hűtőbe helyezhetjük, de hűtés nélkül is finom.
Nagyon finom :D ha pedig több személyre kell akkor annyi darab banánt használj :)
Remélem tetszeni fog :D
utolsó válaszoló vagyok :P
Parmezántorta vörösboros mártással
Elkészítési idő: 50 perc + 1 óra hűtés hűtőben
4 személyre:
A tortához:
55110 g liszt
2.45 g sütőpor
2.45 g só
4080 g reszelt parmezán sajt
27.455 g búzadara
50100 g vaj
0.41 csipet őrölt bors
1.43 db tojásfehérje
87.4175 ml tej
A díszítéshez:
száraz vörösbor és keményítő a vörösboröntethez
reszelt parmezán a tányér díszítéséhez
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra, és papírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát
2. Keverjük el a lisztben a sütőport, és szitáljuk egy tálba a keveréket. A búzadarát a sót a sajtot és az őrölt borsot is a liszthez keverjük.
3. A liszthalom közepébe árkot csinálunk, a vajat, a tojássárgáját és a tejet beletesszük, majd alaposan eldolgozzuk a liszttel. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak vajcsomók a masszában!
4. A tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához keverjük.
5. Egy 22 cm ármérőjű kipapírozott tortaformába tesszük az így kapott tésztát, és előmelegített 190 C-os sütőben 30-35 percig sütjük.
6. Ha kisült körbevágjuk, levesszük róla a tortakeretet, majd fejjel lefelé fordítva egy tálcára rakjuk úgy, hogy az alján rajtahagyjuk a sütőforma alját, ami így a torta tetejére kerül. Így hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe tálalásig.
7. Szeleteljük és reszelt parmezánnal, vörösboröntettel tálaljuk.
A reszelt parmezánt szórd a tetejére és csíkokban öntsd le vörösborral :P
Remélem hogy ez is tetszik, mert nekem naaagyon elnyerte az ízlésemet :D
Én leírom a kedvenc receptjeimet. (nem internetről vannak)
KEKESZTEKERCS
-25dkg Albert keksz
-1 cs. csoki puding
-2 kanál liszt
-2 kanál kakaópor
-3 dl tej
-1 kocka Ráma margarin
-25 dkg porcukor
-1.5 dl gyenge kávé
-kókuszreszelék
A pudingot a liszttel,kakaóval összekeverjük,tejjel felöntjük és 15 percig állni hagyjuk
Kávét főzünk,felforraljuka porcukorral és a margarinnal.
Ha a margarin elolvadt,beleöntjük a pudingos masszát.
Felforraljuk és 10 percig állni hagyjuk.
Összeragasztjuk a masszával a kekszeket,bevonjuk a külsejét,megszórjuk kókusszal és 12 órát állni hagyjuk.
Nagyon finom,érdemes megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!