Hallott már olyanról valaki, hogy ha a hús be van fűszerezve, akkor az nyersen pár órát nyugodtan állhat hűtés nélkül, nem lesz semmi baja?
Ez a szárnyasokra nem vonatkozik.
Nem tudom, higyjem-e vagy sem. Sosem hallottam még, de egy társaságban mindenki úgy beszélt róla, mint ami természetes és köztudott. A neten sem találok róla semmit. (Vagy nem találom a megfelelő kereső kifejezést...)
Már hogyne változtatna! Csak éppen egy féle fűszerre igaz ez. Mégpedig a sóra.
A só többek közt tartósít is.
Pár óra alatt fűszerezés nélkül sem fog megromlani a hús szobahőmérsékleten. De azért hosszabb időre nem ajánlott így tárolni.
Az első válaszoló téved, mert a fűszerek befolyásolják a hús romlandóságát. A csípős fűszerek, a bors, a mustár, a paprika, a fokhagyma mind fertőtlenítő hatásúak, így késleltetik a romlási folyamatot. Emellett pedig, ha olajosan pácolunk, akkor az olaj bevonja a hús felületét, nem fog közvetlenül érintkezni a levegővel, ez szintén jelentősen késlelteti a romlást.
De ezt bárki kipróbálhatja, hagyjon egy darab húst a hűtőben simán, meg egy másikat bepácolva, és nézze meg mindkettőt három-öt nap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!