I5-ös procihoz ami jár gyári hűtő azt használhatom nyugodtan vagy mindenképp vegyek rá jobb hűtést? Nektek hogy teljesít a gyári hűtő game-elés közben?
i5 4440 3 óra GTA V után 58 fokos. 3 óra Watch Dogs után 63 fok.
A gyári hűtő teljesen jó.
#1-es: Nálad valami gond lehetett. Nem raktad fel rendesen a hűtőt vagy kevés volt a hűtőpaszta.
"Nálad valami gond lehetett. Nem raktad fel rendesen a hűtőt vagy kevés volt a hűtőpaszta."
Többször is újrapasztáztam, rendesen rá volt rakva a hűtő, mégis stress testnél fél perc alatt felugrott 96c-ra. Most hyper 212 evo-m van. Felszereltem, és rögtön stress test alatt már csak 65c a max.
Attól függ, milyen i5.
Tudni kell ezekről a processzorokról, hogy borzalmas a hővezetésük, mert a kupak nem forrasztva van, hanem egy rossz minőségű paszta van alatta.
Nekem a 3570 már Battlefield alatt is 70 fok fölött van, más még prociigényesebb feladatoknál meg közel 80 is, és nem gyári hűtő van rajta. Jól szellőző házban van (Z9).
De egyébként a legtöbb esetben elég a gyári hűtő. Ha éjjel nappal Prime95-öt akarsz futtatni, akkor nyilván nem, de nem hiszem, hogy van, akinek ez a hobbija :D
Szerintem elég. (nem tapasztaltam, de jókat hallottam a mostani Intel gyárihűtőkről (sandybridge-től felfelé))
Egyébként nem (tudok) gamerkedek, de a gyári hűtő netezés és átlagfelhasználásnál olyan 70-85 fok. Idle állapotban 55-60 fok. Túlterhelésnél eddig max 93 fok volt. (Intel Pentium 4 631)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!