Mi lehet ennek a rizses ételnek a neve?
Figyelt kérdés
Régen ettem egyszer ezt az ételt, szeretném megcsinálni, de sajnos nem emlékszem a nevére. Néhány hozzávalóra emlékszem csak, főtt rizs, virsli, főtt tojás, sajt, ezek így össze voltak keverve és még kellett hozzá más is, de arra már nem emlékszem. Tudja valaki a nevét és a receptjét?2016. dec. 26. 17:04
2/13 anonim válasza:
Ezeket , amiket írtál, összekevered és egy ízes majonézzel(tartárral) megkoronázod. Egy kis csemege uborkát, és ha van egy fél kaliforniai piros, kockára vágott paprikát is keverj hozzá.
Színes lesz, és nagyon ízletes.(neve nincs ), csak kreativítás a lényege.
3/13 Szimeon válasza:
Jó, de őt a neve érdekli. Ez valami rizotto, vagy paella, esetleg piláf.
4/13 anonim válasza:
Semmi köze az általad felsorolt konkrét ételekhez, tehát marad az "ötletelés "...
Talán valaki akad, aki nem találgat, hanem konkrétan meg is nevezi, hogy miről van szó. Érdeklődve várom... :)
5/13 anonim válasza:
Hol etted? Milyen régen? Ha esetleg tudod ki főzte akkor megkérdezhetnéd tőle. Ha pl. menzán etted akkor azt már neccesebb kideríteni.
6/13 anonim válasza:
Ez valami tojsáso virsli pörkölt lesz rizzsel. Elég sok rizses virsli pörkölt recept van az meg, hogy pluszba mit raksz hozzá, már csak a fantáziádra van bízva.
7/13 anonim válasza:
"Ez valami rizotto, vagy paella, esetleg piláf."
Na ezek közül egyik sem. :)
8/13 Szimeon válasza:
Csak tájékoztatásként közlöm, hogy ezek összefoglaló nevek, úgy mint a pörkölt, olyat és úgy készítesz, amilyet akarsz. Lást: gombapörkölt, cukkinipörkölt, májpörkölt (resztelt máj), paprika és paradicsompörkölt (lecsó), sertéspörkölt, birkapörkölt, stb. Hadd ne soroljam. Rizses-husos-zöldséges étel. Az általam említett ételek ilyenek. Ez egy változat, amit talán egy magyar háziasszony kreált nyersanyag hiányában. Vagy legyen a neve rizses-hús, az adott esetben rizses-virsli? Legyen már egy kis szépérzékünk, ne virslis-tojásos-rizsnek nevezzük. Akkor legyen inkább rakott rizs. Vagy józsefvárosi/kőbányai rizotto.
9/13 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy van neve, már kb 20 éve, hogy ettem ilyet, anyukám készítette akkor, de sajnos ő sem emlékszik, mert csak egyszer csinálta meg és arra emlékszem, hogy egy újságban találta a receptet. Ez valami köret volt inkább, és nem pörkölt szerű, nem szaftos. Talán valami hasonló öntet is volt rajta, mint amit az egyik hozzászóló írt, talán majonézes vagy tartármártás szerű öntet.
2016. dec. 27. 11:19
10/13 anonim válasza:
Szerintem megér egy próbát, hogy összedobd, az eddigi ismeretek alapján. Az biztos, hogy rossz, ehetetlen nem lesz.Aztán majd, ha ízlik megjegyzed magadnak, de akár el is keresztelheted valaminek.Majonézzel 100 %, hogy finom is lesz.Melegen egytálételnek nevezném, hidegen, mondjuk egy vacsorára önálló hideg rizses salátának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!