A mézeskalács hozzávalót leírná valaki? Nehéz elkészíteni?
100-150 darab mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
– 30 dkg margarin vagy vaj
– 1 bögre méz
– 3 tojás
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Az egészet villával átkavarjuk.
4. Kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!
Ha nincs túlsütve, azonnal puha lesz.
ahány ház, annyi mézeskalács, én mézeskalácson kívül nem tudok mást sütni, ez vált be:
1 kg liszt
fél kg méz
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag mézeskalácsfűszer
2 kiskanál szódabikarbóna
2 felvert tojás
langyos víz, ha túl kemény a tészta
ebből kb. 4-5 tepsivel lesz, ha kevesebbet akarsz, felezd le az adagokat, rögtön puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!