Mivel kell összeragasztani a mézeskalácsot?
Írókával.
Tojásfehérjét jó sok porcukorral és egy kis citromlével addig versz amíg még nyomható állaga nem lesz. Hamar megköt. Ezzel készítik a díszítést is hozzá.
lehet cukormasszával-de ez időigényes. vagy:
olvasztott cukorral.ez sokkal gyorsabb és hatékonyabb.DE ha még soha nem dolgoztál vele,akkor nagyon óvatosan,mert nagyon fájdalmas tud lenni ha ezzel megégeted magad.
akkora lábasba olvassz cukrot amibe bele tudod majd mártani a házikó elemeit.
az mindegy hogy por vagy kristály.de általában kristályt szoktam. és semmi mást nem teszek bele. csak arra kell vigyázni hogy ne égessem le a cukrot..
amikor már látom hogy el kezd olvadni,akkor lejjebb veszem,és kevergetem. nekem bevált ez a ragasztási módszer,mert pikk-pakk kész. és tartós.mert volt olyan házikóm ami 3-4 évig jó állapotban maradt
még annyi tanács,hogy: pl a tető elemnél,már nem mártogatom,mert addigra az oldalai már az alapon vannak és nem tudnám mártani,-hanem,kiskanállal (vagy fültisztitó pácikát mártok bele) csúrgatom a cukrot arra a részre ahova a tetőt rakom.de itt gyorsan kell dolgozni,hogy ne száradjon meg a cukor még az előtt hogy ráilleszted a tetőt. ha mégis úgy járnál,akkor sincs baj csak újra cukrozd be azt a részt..
Ja,és pár éve talátam egy jó módszert arra hogyan lehet a mézeskalács házra "üvegablakot" csinálni..
amikor már majdnem megsült a mézeskalács,-akkor az ablakok helyére zúzott savanyú cukrot szórunk (lehet vastagon) és 1-2 perc múlva amikor már elolvadt akkor sütöböl kivesszük,és hagyjuk kihülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!