Csak én vagyok ilyen fura, hogy év közben is mézeskalácsot gyártok?
kollégáim szerint ez szokatlan, de a család imádja, és sokszor megkívánjuk tavasszal és nyáron is, persze nem nagy rendszerességgel, karácsonykor szoktam venni a boltban kb. 20 csomag fűszerkeveréket, mert év közben nem nagyon kapni
csak nekem van ilyen fura szokásom?
Finom dolog az nyáron is, nekem a szemem se rebbenne. Mézesfűszert használok én is, a mézeskalács viszont nagyon nem fér az életmódomba, csak ezért nem sütögetek télen-nyáron. Karácsonykor plusz hangulat és rokonlátogatás miatt előfordul, de akkor is problémás, főleg cukorbeteg rokonnal.
Kár. Nagyon szuper a jó mézes :)
Nincs ebbe semmi olyan. Sokaknál be van rögzülve hogy mi az a süti vagy egyéb édesség, finomság ami egy adott időszakra szól és mi az ami nem szezonális. Én mindig is különcködtem ezekkel, volt amikor nyár közepén annyira kívántam a diós bejglit hogy csináltam egy rúddal. Diót szereztem egy ismerőstől vettem mákot így csináltam mákosat is mellé ha már nekiálltam és meg is volt. Sokan csak lestek, de mindenki jóízűen evett belőle.
A barátnőm is csinált mézeskalácsot tavaly nyár közepén mert nagyon megkívántuk mindketten és csináltunk rögtön 2 tepsivel. Be is vágtuk 3 nap alatt annyi eltéréssel hogy nem karácsonyi formákat csináltunk hanem csak sima korongokat és ennyi, de jól esett és nagyon nem jegyezte meg senki hogy miért szokatlan ez. Legutóbb karácsonykor (2015) csokifagyit ettem a vízteres kandalló mellett mert találtam majdnem egy teledobozzal a hűtőben és megkívántam. Amikor átjött egy ismerősöm valamiért akkor csak nagyokat lesett még kínáltam is de mondta hogy nem nem mert tél van. gesztenyepürét is 1 hónapja ettem mert találtam a hűtőben és megkívántam ezen a barátnőm akadt ki például. Én szeretek sütni meg ilyen sütiket csinálni sokszor unalmamba. idén januárba meggyes pitét csináltam mert volt még nekem lefagyasztva rengeteg meggyem. Főtt kukoricát is ettem szintén idén januárba mert azt is találtam a fagyasztóba még nyárról. Kókuszgolyót ami szintén karácsony tájékán szokás csinálni tudtommal azt májusba csináltam mert volt még itthon fél kilónyi darált kekszem amit kidobni nem akartam, télig nem bírta volna már ki, vettem hozzá pár dolgot és megcsináltam. Amikor vittem munkahelyemre hogy együnk belőle sokan azt hitték a fagyasztóból szedtem elő, mert én általában olyan vagyok hogy ha süthetnékem vagy főzhetnékem van nagy mennyiségbe olyat amit ritkán szoktam akkor mindig lefagyasztok pár adagot és amikor nincs kedvem vagy időm akkor kiveszem és ennyi. A fagyasztó ládát is nagyanyám hagyta itt, a hűtőszekrényembe nincs fagyasztó és ha már bekell üzemelnem a nagy fagyasztó ládát ha mirelit dolgot veszek vagy valami akkor ne hiába menjen.
#4: Nem is tudtam, hogy a gesztenyepürének s a kókuszgolyónak is van szezonja :O De ha van, akkor sincs benne semmi, ha az ember akkor eszi, amikor kívánja.
Igazából elég kegyetlen lehet karácsonykor minden karácsonyit enni, nem jobban esik akkor, amikor kívánjuk?
Szerintem nem fura! Valamelyik nap én is elgondolkoztam rajta, hogy sütök egy tepsivel, mert a fűszereknél a boltban megláttam a mézeskalács keveréket. :)
Érdekes egyébként, hogy én meg pont Karácsony környékén nem kapok soha, csak az üres polcot látom mindig, de fűszer nincs... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!