Csak én vagyok ilyen fura, hogy év közben is mézeskalácsot gyártok?
kollégáim szerint ez szokatlan, de a család imádja, és sokszor megkívánjuk tavasszal és nyáron is, persze nem nagy rendszerességgel, karácsonykor szoktam venni a boltban kb. 20 csomag fűszerkeveréket, mert év közben nem nagyon kapni
csak nekem van ilyen fura szokásom?
nekem van bevált receptem:
1 kg liszt
fél kg méz
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
mézeskalácsfűszer
2 kiskanál szódabikarbóna
2 felvert tojás
langyos víz
Ez jó nagy adaghoz van, a titka a sok méz, abból is megfigyeltem, hogy az akáccal puhább. A mézet a vajjal mikróban szoktam összeolvasztani, és úgy keverem, gyúrom össze a többivel. Kb. 3-4 órát szaggatás előtt jó, ha áll a hűtőben. Cukrot is kevesebbet szoktam tenni, mert nem szeretjük, ha émelyítően édes. Langyos víz akkor kell hozzá, ha nagyon kemény a tészta.
Egyébként amikor sima vegyesvirág mézzel csináltam, akkor másnapra bekeményedett, de utána három-négy nap múlva visszapuhult.
Nem tudom, beválik-e, nekünk be szokott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!