Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ünnepi ebédnek azt főzöd, ami...

Ünnepi ebédnek azt főzöd, ami "ünnepi", vagy azt, amit a gyerekeid "rendelnek", akkor is, ha az nem a megszokott karácsonyi kaja? Van beleszólásuk?

Figyelt kérdés
2016. dec. 20. 14:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyerekem rendelhetne, akkor csak nutellás kenyér lenne.
2016. dec. 20. 14:46
 2/11 A kérdező kommentje:
:)))
2016. dec. 20. 14:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

3,5 éves a fiam, kedvence a paradicsomleves betűtésztával. És a rántott hús.

Ez lesz karácsonykor, férjem kedvenc köretével: burgonyapürével.

Minek főzzek "ünnepit", ha ezek a kedvencek? Ezzel nagyobb örömet okozok. Ráadásul 23-án még dolgozok, így nem lesz túl sok időm sütni főzni, 25-én reggel meg úgyis utazunk vidékre, tehát felesleges is lenne lakodalmi asztalt rittyenteni.

Szóval nálunk határozottan van beleszólásuk.

2016. dec. 20. 14:51
 4/11 A kérdező kommentje:
Csók a modiknak, hogy a gyerekes kategóriából átraktátok a sütés-főzésbe...
2016. dec. 20. 14:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Nálunk lesz halászlé és töltött káposzta, de kevésbé ünnepi ételek is, mert ezeket még a felnőttek közül sem eszi mindeni. Főzünk húslevest, lesz rántotthús és fasírt is, talán pörkölt. Egyik nap pedig egyszerű tejszínes, kukoricás csirkecsíkok rizzsel. A sütemények nem kifejezetten karácsonyi sütik lesznek, mert nem azokat szeretjük.
2016. dec. 20. 15:01
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Kicsit sem érdekel, hogy mi ünnepi, de egy fokkal azért flancosabbra tudom venni a figurát, alapvetően a roppant egyszerű ételeket kedveljük.

Gyermekem még nincs, de nyilván lenne beleszólása, hogy a csudába ne? Biztos lenne konszenzus, a páromnak eléggé mindegy, kétfélét pedig nem nehéz főzni, ha az egyiket én választom, mivel nekem a tükörtojás és a sültkrumpli is maximálisan megfelelő, bár simán tudnék sütit is ebédelni. Ha mégis rendes ételt akarnék, előző nap azt főznék s maradék lenne (esélyes lenne valami leves, az szépen illeszkedne a másnapba annak is, aki nem azt eszi, amit én :D), aznap pedig amit a gyerek akar (bizonyos tág keretek között). Kompromisszumot nem igazán kötök, max. a lusta és a hedonista énem között, ez konszenzus.

De én szeretek főzni, szóval nem elrugaszkodott gondolat az sem, hogy családi főzés lenne háromféle étellel és többféle sütivel, csak ne egy napon legyen minden, mert az azért sok.

2016. dec. 20. 15:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Unnepibb ételt, de nyilván olyat, amit a gyerek is szeret
2016. dec. 20. 16:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogy van e beleszólásuk? Még szép!

Csakis azt főzök ünnepkor - és máskor is - amit a családom szeret.

Pl. a halért nem rajonganak, akkor minek erőltessem?

2016. dec. 20. 16:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy mi se szeretjük a hagyományos karácsonyi ételeket, pl. halászlé, bejgli.

Ünnepi menü lesz, nem hétköznapi, és olyan, amit a gyerekek szeretnek.

2016. dec. 20. 16:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkor számított a gyerekek"beleszólása", és számít mai is. Kinek főzzön az ember jó kedvvel, ha nem a családjának, legyen az hétköznap, vagy ünnep ?Nekem ők a legfontosabbak, és azt főzök bármikor, amit szeretnek, amit kérnek, persze apuka is érdekelt a menü kiválasztásában :)
2016. dec. 20. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!