Pénteken reggel döfjük a desznót, 24.-én ebéd a családdal és mindenki megy a maga útjára...de a menü ez lesz:
- Töltött-káposzta (savanyú káposzta már megvéve).
- Húsleves (direkt a csonton sok hús hogy lefőjön róla).
- Töltött karaj (sütni való kolbásszal töltve).
- Fokhagymás sült oldalas (főtt egész krumplival).
- Meggyes rétes, cukros kalács, bejgli.
francia saláta
kukoricás jázminrizs
gombával töltött karaj
sajttal-hagymával-csirkemellel töltött bacon
csirkehúsleves
marhapörkölt
mézeskalácsot 2 kg lisztből csinálunk
tiramisu házilag
raffaeló golyók házilag
Ki tudja azt még?
Ami tervben van:
Itthon franciasaláta 30 kaszinótojással és nyersvegán "bejgli" (úgyis a töltelék a lényeg, a gyümölcslap pedig finomabb, mint a bejglitészta).
24-én nem itthon eszünk, viszek mézest és habos almás mákos sütit, plusz házi szaloncukrot és sütőben pirított édes diót.
Töltöttkáposzta most van, az nem lesz.
Lehet, hogy lesz fritőzös sült krumpli, mert szerintem a világ egyik legjobb étele, ha szénhidrátos volta miatt nem is olyan ideális, mint a kaszinótojás. Szeretem azt enni, amit szeretek, úgyhogy karácsonykor is hasonlóan eszem, mint egy hétköznap. Csak 1-2 extrább dolog van süti terén s a franciasaláta is olyan, hogy azzal nem vesződöm máskor.
Tárkonyos raguleves csirkemellből
Húsleves
Rántott sertáskaraj
Rántott csirkemell
Paprikás lisztbe forgatott harcsafilé
Sült kolbász, hurka
Krumplipüré
Linzer
Mézeskalács
Keksztekercs
Meg valami krémes, habos sütemény kéne még
Meg persze lesz saláta, savanyúság, gyümölcsök
Nálunk szokott lenni a nagy össznépi vacsora, szóval mindig sokat főzünk, de el is fogy :)
eloétel: lazacos, kaviáros falatkak, libamaj fugelekvárral
leves: Fehérboros fuszeres mandarin krémleves habgaluskaval
Lencseleves fustolt hussal (férjem kérésére)
foétel: Toltott káposzta
Vaddiszno, boros áfonyás mártással, koretkent burgonya felfujt erdeigombaval, rukkola saláta (parmezan, paradicsom, avokado, mogyoroolaj)
utoétel: sajttál (5-6 féle francia sajtbol)
suti: raffaello, keksztekercs, linzer, isler, rákoczi turos (bejgli idén nem lesz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!