Az lenne a kerdesem hogy valakinek van-e valami toltott hus receptje? Mar nagyon unjuk a szokasos karacsonyi eteleket. Persze lesz toltott kaposzta es minden mas de akarunk valami ujat
Altalaban kijevi csirkemellel szoktunk probalkozni de soha sem sikerul rendesen.Nem folyik ki a vaj stb...
Keresgeltem neten de semmi meggyozot nem talaltam.Altalaban a gyerekek csirkemellbol szoktak kerni mert azt szeretik a legjobban,de minden otletet szivesen varok.Etelallergia nincs nalunk szoval johetnek az otletek:)Koszonom
Milyen ételeket szeretnél?
Mutatós a kolbásszal töltött karaj, de töltheted akár (elöre beáztatott) aszalt szilvával, gombás rántottával is.
Mint a valaszban leirtam......!Kerestem es nem talaltam semmi megnyerot
Nem ertem az olyan embereket akik feljonnek gyakorki kerdesekre es vegig mennek kerdeseken csak azert hogy leirjak google...
Neha meg is ertem,de mikor leirom hogy kerestem es nem talaltam semmi jot azert ez mar nem ram nezve gaz:)
Kicsit be tudnád szükíteni, hogy milyen feltételeid lennének, mit szeretnél, mit nem?
Pl. húsos töltelék lehet, gyümölcsös nem, karaj lehet, birka nem, stb.
Akkor könnyebben tudok neked segíteni keresni megfelelö recepteket.
De egy most eszembe jutott, és lehet, hogy érdekes:
Darált húsból fasirtmasszát készítesz, ezt sütöpapíron kb 1,5-2 cm-esre kinyújtod, erre vékonyra szeletet sajtot, arra párolt zöldségeket, gombát teszel vékony rétegben, utána a sütöpapír segítségével feltekered, és sütöben megsütöd.
A feltekerés után becsomagolhatod sütöpapírba és úgy párolod elöször, majd a végén megpirítod vagy esetleg vékony baconszeleteket teszel rá körben és úgy sütöd - ez a végére finom ropogós kérget képez.
De töltheted akár lágyra sütött lecsós rántottával is, úgy egész más ízvilágot kapsz.
A maradékot kihütve hidegtálra is lehet tállani, úgy is finom és mutatós.
- A csirkemájat rakd tészta-szűrőbe, és lobogó forró vízbe mártva, csak annyi időre, míg a benne levő vér kiforr belőle.
- A kiklopfolt karaj egyik oldalát kend meg mustárral, a szelet egyik végébe tégy májat, a másik végét ráhajtod, összetűzöd és az egészet bepanírozod.
Ha nem akarod rántani, akkor a ketté-hajtás után alufólia-csíkba csomagold bele a kis batyukat, (jobb, ha dupla fólia) és bő olajban süsd a kis csomagokat. Mindkét oldalát 10-10 percig, ne tovább, mert könnyen túlsül, és akkor már nem az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!