Az lenne a kerdesem hogy valakinek van-e valami toltott hus receptje? Mar nagyon unjuk a szokasos karacsonyi eteleket. Persze lesz toltott kaposzta es minden mas de akarunk valami ujat
Altalaban kijevi csirkemellel szoktunk probalkozni de soha sem sikerul rendesen.Nem folyik ki a vaj stb...
Keresgeltem neten de semmi meggyozot nem talaltam.Altalaban a gyerekek csirkemellbol szoktak kerni mert azt szeretik a legjobban,de minden otletet szivesen varok.Etelallergia nincs nalunk szoval johetnek az otletek:)Koszonom
Koszonom az eddigi segitseget! Az utolso erdekesnek tunik a gyerekeknek izlene szerintem.:)
Utolso:Nekem az is megfelel
Holnap megírom részletesen is.
üdv:)
Szevasz ! Írom az ígért receptet. Hosszú lesz, de hidd el megéri végigolvasni, és megcsinálni is :)
Az egybesült változat: egy szép kb 1,2 kilós csontnélküli karaj kell hozzá, egy egy bőséges családi adag. fél kiló csirkemáj.
Először elkészítjük a házi csirkemáj pástétomot.
a májat megtisztítjuk, majd egy jó fej hagymát finomra vágva megdinsztelünk.Rátesszük a májat, és kissé megsózva, majorannával fűszerezve puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Közben megfőzünk 2-3 tojást keményre.
a hagymás sült májat ledaráljuk, utána a főtt tojásokat.
mustárral,-ha kell még további fűszerekkel ízlés szerint(majoranna, bors, kakukkfű, tárkony is lehet )-fűszerezzük. Kevés tejfölt is adunk hozzá, hogy krémes állagú, de ne folyós legyen. Kellemesen pikánsnak kell lennie. A szín miatt esetleg egy teáskanál pirospaprika is mehet bele.
Eddig a töltelék. Most elővesszük a szép darab karajt, és függőlegesen deszkára állítjuk.Egy nagyon éles késsel kb 1 cm-re hosszában bevágjuk, majd így centiről centire haladunk a vágással, (mintha egy szőnyeget tekernénk kifele )Bal felől nő a hús, jobb felől lassan elfogy, és egy szép nagy téglalap alakú darab lesz előttünk.Nagyon finoman kiklopfoljuk, és gyengén besózzuk.
Megkenjük a kész májpástétommal, és a hosszabbik oldaláról feltekerjük, akár a piskótatekercset.Beborítjuk baconszeletekkel, és zsiradékkal kikent mélyebb tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük.Picurka vizet öntünk alá, és szorosan lefóliázva kb másfél órát sütjük .(kb 180-170 fokon ) Közben időnként ránézünk és forgatjuk.
Ha kész, akkor fólia nélkül szépen körbepirítjuk. Felvágás előtt legalább 10 percig pihentetjük deszkán.
Utána éles nagy késsel kb 1 centis szeletekre vágjuk.
nagyon látványos és nagyon finom, bármilyen kedvenc krumpli vagy rizsköret passzol mellé.
A mini változat: jó tenyérnyi karaj, vagy csirkemell szeletekre kenjük a májpástétomot, feltekerjük, és a kis roládokat is baconba tekerjük. Ezeknek rövidebb a sütési idejük is, kb 45 perc alatt kész vannak, de ugyanúgy lefóliázva... stb, mint a nagyobb változat.
Ezeket is lehet ferdén nagyobb szeletekre szelni, de félbevágva is lehet nagyon szépen tálalni.
Remélem elnyeri a tetszésedet, és nemcsak a gyerekeknek fog tetszeni :)
Már nagyon sokaknak továbbadtam ismerősi körben (itt is leírtam már ), eddig még mindenkinél sikere volt.
Üdv :)
Ezt a válogatást most találtam a nosalty-n, nézd át, hátha neked is van közte érdekes recept:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!