Mondanátok érveket-ellenérveket indukciós főzőlap mellett? Volt, aki megbánta, hogy nem sima kerámialaposat vett?
Pozitiv:
- energiatakarekosabb
- nem melegszik annyira a fozolap, konnyebb takaritani mert nehezebben eg ra barmi is
- gyorsabb
Negativ:
- dragabb
- nem mukodik mindenfele edennyel.
Nekunk evek ota az van, teljesen elegedettek vagyunk vele.
Nem tudok ellenérvet mondani. Mellette szól:
-ha kifut valami, csak felemeled az edényt és leáll a hőtermelés, azaz nem ég oda semmi, nem kell súrolni
-nagyon hamar felforr a lábosban minden, ajánlom a Whirlpool hatodik érzékeseket
-ami nekem van, ott két "lapot" össze is lehet kapcsolni egy gombnyomással, így extra nagy edény vagy különleges formájú, ovális edény is ráhelyezhető
-elképesztően energiatakarékos
-nagyon preciziósan használható
-kényelmes
Nekem nem volt előtte olyan edényem, amivel ne működne, mert eleve fémedényeket használtam, de az Ikeában egy készlet nem tétel igazán. Csak javasolni tudom.
"mert eleve fémedényeket használtam"
Az aluminium is fem, es alu edenyekkel nem mukodik, csak amelyik vasmagos.
Egyszeru leellenorizni: amelyik edeny aljat nem fogja a magnes, azzal nem fog mukodni.
Modern fémedényeket, melyekkel eleve működik.
Nincs mágnesem.
Nagyon egyszerű leellenőrizni: rá van írva az indukcióson használható edényre, hogy alkalmas ilyen tűzhelyhez.
Félkész házunkban egy indukciós rezsóval fűztünk, amíg félnomád körülmények között laktunk.
Nem volt rossz, a célnak megfelelt, de azért annyira meggyőző sem volt, hogy állandóra beszerezzünk egy ilyent. Sok olyan kaját készítünk, ahol fontos, hogy hirtelen emeljük vagy csökkentsük a hőt, ezeket csak nyílt lángon lehet elkészíteni.
Eddig 3 indukciós főzőlapot vettem (az elsőnek béna nyomógombjai voltak s elromlottak, plusz a kijelzője is. amúgy működött volna, de ha be se tudom kapcsolni... eh).
Nekem tuti az indukciós a legjobb, ez a legolcsóbb, mivel nem pazarolja az energiát, kényelmes meg minden. Bár nem zongoráztam végig a lehetőségeket, gázról jöttem közvetlenül :D.
A régi erős fazekaink is jól működnek vele, vettünk új serpenyőket is... Én már ennél maradok, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!