Főtt tojás mitől habos?
Figyelt kérdés
Ahogy forró vizet ráöntöttem már ilyen fehéres volt körülötte és ahogy elkezdett forrni tiszta habos lett.2016. nov. 27. 10:26
1/4 anonim válasza:
Sérült volt az egyik tojás és kifolyt a fehérje.
2/4 nemma válasza:
Alien-tojás volt! Most pedig fuss, ha kedves az életed, mert a királynő megy, és megbosszulja az ivadékát!
3/4 anonim válasza:
Ez előfordul, ha a tojás héja eleve repedt volt, vagy a hűtőből kivett tojást dobod forró vízbe (a hőtágulás miatt megreped a héja), a kifolyt fehérje okozza a fehér habot. Könnyen megelőzhető, ha a tojást korábban kiveszed a hűtőből, hogy legalább szobahőmérsékletű legyen, másrészt érdemes kiszúrni a "fenekét", ahol a légzsák van.
4/4 anonim válasza:
Nem kell hozzá sérültnek lenni a tojásnak, ha a hűtőből tesszük a forró vízbe, általában meg is reped. Kis só, és ecet a vízbe téve összehúzza a repedést,a kifolyt alvadt fehérjét le lehet törölni róla, miután hidegvízben lehűtöttük a tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!