Az aprítógép elbír az aszalt gyümölcsökkel? Nem ragad rá a késekre?
Változó. Függ a késtől és nagy mértében a gyümölcs szárazságától.
Úgy szoktam aprítani, hogy teszek hozzá még abból az alapanyagból, ami receptben is van, együtt "aprítom". Pl.: ha tésztához kell, akkor lisztet vagy cukrot. Ha valami folyékony lesz belőle, akkor vízzel, tejjel, vagy amivel kell, azzal hígítom.
Én magdarálóval darálom a mazsolát, az elbír vele, bár lehet, hogy megterheli, nem tudom. Más opcióm nincs rá, a kis aprítóm tuti nem vinné, de az szinte semmit nem visz. A magdarálónak kétféle kése van, valamelyik be szokott válni, bármit akarok darálni, ami nem zöldség (amúgy zöldséget is pürésít).
Attól még ráragad a késekre a mazsola. Ahogy az oldalára is. Kegyetlen nehéz alaposan kiszedni az eredményt. Mivel én többnyire dióval keverve használom (más hozzávaló nem is szokott lenni, ez egy nyersbonbon), a végén hozzáöntöm a már darált diót, s azzal azért valamivel jobban kiszedhető.
A diót magát sokszor aszalom előtte, mert nedvesen nehezebb vele bánni, darálás és adagolás közben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!