Ha házilag szeretnék írót készíteni akkor csak annyi a dolgom, hogy tejbe ecetet teszek és azt fel is használhatom íróként?
Figyelt kérdés
2016. nov. 20. 22:43
1/5 anonim válasza:
A tejbe egy evőkanál ecetet vagy citromlét teszünk, és jól összekeverjük.
5 percig állni hagyjuk. Az idő letelte után, a tej tetején szépen kicsapódik az író.
2/5 anonim válasza:
Az író a vaj készítés mellékterméke. A tejföl köpülése során keletkezik. A tejhez hasonló savanykás folyadék.
Ha a tejbe ecetet, vagy citromlevet teszel a fehérje kicsapódik, túró és savó keletkezik. A savó sárgás, opálos, savanykás ízű folyadék
3/5 anonim válasza:
Pontosan így van, ahogy előttem írták- nagyon jól-az író a vajköpülés mellékterméke, nem lesz ecetes tejből író.Az író tejfehér színű, és tele van ugyanolyan hasznos tápanygagokkal, mint a tej, kivéve persze a zsírt.
5/5 anonim válasza:
Amit mondasz az egy gasztronómiai hekker mutatvány.
A valódi íróban a laktobacillusok által termelt tejsav van.
És nem ecet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!