Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha házilag szeretnék írót...

Ha házilag szeretnék írót készíteni akkor csak annyi a dolgom, hogy tejbe ecetet teszek és azt fel is használhatom íróként?

Figyelt kérdés
2016. nov. 20. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:
29%

A tejbe egy evőkanál ecetet vagy citromlét teszünk, és jól összekeverjük.

5 percig állni hagyjuk. Az idő letelte után, a tej tetején szépen kicsapódik az író.

2016. nov. 20. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az író a vaj készítés mellékterméke. A tejföl köpülése során keletkezik. A tejhez hasonló savanykás folyadék.

Ha a tejbe ecetet, vagy citromlevet teszel a fehérje kicsapódik, túró és savó keletkezik. A savó sárgás, opálos, savanykás ízű folyadék

2016. nov. 20. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Pontosan így van, ahogy előttem írták- nagyon jól-az író a vajköpülés mellékterméke, nem lesz ecetes tejből író.Az író tejfehér színű, és tele van ugyanolyan hasznos tápanygagokkal, mint a tej, kivéve persze a zsírt.
2016. nov. 21. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2016. nov. 21. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit mondasz az egy gasztronómiai hekker mutatvány.

A valódi íróban a laktobacillusok által termelt tejsav van.

És nem ecet!

2016. nov. 22. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!