A sertéstarját így jól el lehet készíteni?
Tegnap óta fűszeres, olajos pácban vannak a kb. 1,5-2 centis szeletek
Én így gondoltam a menetét:
-serpenyőben készítem
-sertészsírban mind a két oldalát gyorsan megpirítom
-öntök hozz fél deci vizet és apróra vágott fokhagymát dobok mellé
-lefedem és kis lángon tovább sütöm, oldalanként kb. 20-20 perc
Ez így jó elképzelés? Tarját még soha nem csináltam eddig.
Előre is köszi a válaszokat! :)
A bepácolt tarját hirtelen szoktam kisütni, azaz nagy lángon, víz hozzáadása nélkül, és nem fedem le.
Persze lehet úgy is, ahogy írod, de az nem a klasszikus flekken, inkább párolt, dinsztelt hús. Semmivel sem rosszabb, csak más az ízvilága.
Jól gondoltad.
Én egy kevés száraz fehérbort öntenék alá,és azután pótolnám vízzel,hogy párolódjon.
Cikkekre vágott vöröshagymát, és TV paprikát is lehet mellé tenni.
Ahogy írtad nem rossz, csak kevés neki a negyven perc sütés serpenyőben.
Ahogy én szoktam vajpuha lesz, de először serpenyőben, majd áttéve tepsibe, és a sütőben fejezem be.
A szeleteket lisztbe mártom, majd zsírban mindkét oldalát 4-4 percig sütöm. Melegen tartom, míg mind kész.
vékonyan zsírozott tepsibe teszem, majd a serpenyőben maradt pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom, és ráöntöm a húsra. Lefóliázom a tepsit és kb 45-50 percig sütöm.Omlós, puha hús a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!