A sertéstarját így jól el lehet készíteni?
Tegnap óta fűszeres, olajos pácban vannak a kb. 1,5-2 centis szeletek
Én így gondoltam a menetét:
-serpenyőben készítem
-sertészsírban mind a két oldalát gyorsan megpirítom
-öntök hozz fél deci vizet és apróra vágott fokhagymát dobok mellé
-lefedem és kis lángon tovább sütöm, oldalanként kb. 20-20 perc
Ez így jó elképzelés? Tarját még soha nem csináltam eddig.
Előre is köszi a válaszokat! :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A bepácolt tarját hirtelen szoktam kisütni, azaz nagy lángon, víz hozzáadása nélkül, és nem fedem le.
Persze lehet úgy is, ahogy írod, de az nem a klasszikus flekken, inkább párolt, dinsztelt hús. Semmivel sem rosszabb, csak más az ízvilága.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jól gondoltad.
Én egy kevés száraz fehérbort öntenék alá,és azután pótolnám vízzel,hogy párolódjon.
Cikkekre vágott vöröshagymát, és TV paprikát is lehet mellé tenni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ahogy írtad nem rossz, csak kevés neki a negyven perc sütés serpenyőben.
Ahogy én szoktam vajpuha lesz, de először serpenyőben, majd áttéve tepsibe, és a sütőben fejezem be.
A szeleteket lisztbe mártom, majd zsírban mindkét oldalát 4-4 percig sütöm. Melegen tartom, míg mind kész.
vékonyan zsírozott tepsibe teszem, majd a serpenyőben maradt pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom, és ráöntöm a húsra. Lefóliázom a tepsit és kb 45-50 percig sütöm.Omlós, puha hús a végeredmény.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!