Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sertéstarját így jól el...

A sertéstarját így jól el lehet készíteni?

Figyelt kérdés

Tegnap óta fűszeres, olajos pácban vannak a kb. 1,5-2 centis szeletek

Én így gondoltam a menetét:

-serpenyőben készítem

-sertészsírban mind a két oldalát gyorsan megpirítom

-öntök hozz fél deci vizet és apróra vágott fokhagymát dobok mellé

-lefedem és kis lángon tovább sütöm, oldalanként kb. 20-20 perc

Ez így jó elképzelés? Tarját még soha nem csináltam eddig.


Előre is köszi a válaszokat! :)



2016. nov. 6. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

A bepácolt tarját hirtelen szoktam kisütni, azaz nagy lángon, víz hozzáadása nélkül, és nem fedem le.

Persze lehet úgy is, ahogy írod, de az nem a klasszikus flekken, inkább párolt, dinsztelt hús. Semmivel sem rosszabb, csak más az ízvilága.

2016. nov. 6. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
És a te módszereddel mennyi ideig kell sütni a húst?
2016. nov. 6. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondoltad.

Én egy kevés száraz fehérbort öntenék alá,és azután pótolnám vízzel,hogy párolódjon.

Cikkekre vágott vöröshagymát, és TV paprikát is lehet mellé tenni.

2016. nov. 6. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudok neked időt mondani, addig szoktam sütni, amíg szép, piros színt kap, kicsit megkérgesedik. Ilyenkor a zsíros részek meg kisülnek belőle, de a hús szaftos marad.
2016. nov. 6. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó ahogy írtad
2016. nov. 7. 00:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írtad nem rossz, csak kevés neki a negyven perc sütés serpenyőben.

Ahogy én szoktam vajpuha lesz, de először serpenyőben, majd áttéve tepsibe, és a sütőben fejezem be.

A szeleteket lisztbe mártom, majd zsírban mindkét oldalát 4-4 percig sütöm. Melegen tartom, míg mind kész.

vékonyan zsírozott tepsibe teszem, majd a serpenyőben maradt pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom, és ráöntöm a húsra. Lefóliázom a tepsit és kb 45-50 percig sütöm.Omlós, puha hús a végeredmény.

2016. nov. 7. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez az elkészítés meg még tutibb! :)
2016. nov. 7. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!