Fehérjementes receptek?
Hosszabb ideig állati fehérjementesen kell étkeznem, és szójatermékeket sem ehetek (túlérzékenység miatt). Viszont a család (a párom meg két nagyobb gyerek) továbbra is normálisan akar étkezni.
A kérésem az lenne, hogy írjatok olyan ételeket (recepteket), amik megfelelnek a fehérjementes kitételnek, de aránylag egyszerüen "fel lehet javítani" öket "normál" vegyes ételekre.
Lehetöleg a nem teljesen megszokott receptek érdelnek (pl. fözelékek feltéttel, vagy hasonlók), hanem érdekesebbek, hogy lehetöleg változatosan tudjak én is enni.
Köszi elöre is a segítséget.
Vagyis: kizárjuk az állati eredetű kajákat, mert azokban mindben van fehérje, és a növények közül a szóját.
Akkor mehet a többi növény, elsősorban a minimális fehérje tartalmúak.
Ezek alapján a feltett linkekből a növényeket böngészed, és amelyiknek igen-igen minimális fehérje-tartalma van, akkor:
1./ kiválasztod, hogy éppen melyik növényt akarod megfőzni
2./ beírod a keresőbe: "receptek...-ből",
és már helyben is vagy!!!
Most bocsi, de hogy itt minden féle-fajta növényből készült ételek receptjeit el kezdjük írkálni... ha 1-2 növényre konkrétan rákérdezel, az még oké, de hogy vég nélkül soroljuk neked... ott a google!!!
OK, köszi a választ.
Tulajdonképpen igazad van nagyrészt, csak jobban örültem volna néhány konkrét kipróbált receptnek.
Az internettel az a baj, hogy olyan sok receptet ad ki, amit végig nézni lehetetlen, és ha az elsö 50 olyan, ami nem érdekes, akkor nagyon kis esélye van, hogy belátható idön belül találok érdekeseket is.
Természetesen nem arra gondoltam, hogy helyettem elkezd a neten recepteket keresgélni, hanem a már általa kipróbáltakból említ meg párat.
Ezért is keresnék recepteket, mert valószínüleg más is volt ilyen helyzetben és a személyes tapasztalattal több segítséget tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!