Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehérjementes receptek?

Fehérjementes receptek?

Figyelt kérdés

Hosszabb ideig állati fehérjementesen kell étkeznem, és szójatermékeket sem ehetek (túlérzékenység miatt). Viszont a család (a párom meg két nagyobb gyerek) továbbra is normálisan akar étkezni.

A kérésem az lenne, hogy írjatok olyan ételeket (recepteket), amik megfelelnek a fehérjementes kitételnek, de aránylag egyszerüen "fel lehet javítani" öket "normál" vegyes ételekre.

Lehetöleg a nem teljesen megszokott receptek érdelnek (pl. fözelékek feltéttel, vagy hasonlók), hanem érdekesebbek, hogy lehetöleg változatosan tudjak én is enni.

Köszi elöre is a segítséget.

2016. nov. 15. 21:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem léteznek fehérjementes ételek.
2016. nov. 15. 21:23
 2/13 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kérdést: ÁLLATI fehérje mentesröl van szó!
2016. nov. 15. 21:38
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát, felmész a nosalty-ra meg a többi receptes oldalra, beállítod a keresőben, hogy vegán recepteket mutasson, és a szójások kivételével bármelyiket megcsinálhatod.
2016. nov. 15. 23:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Éppen erröl írtam, hogy nem vegán recepteket keresekl hanem olyan mindennapos ételeket, amik kipróbált receptek. A nosalty-n a "vegán" ételek jó része nem alkalmas arra, hogy nem-vegánoknak is ehetö legyen.
2016. nov. 16. 07:36
 5/13 anonim ***** válasza:
50%

Jó kérdés!

Lekértem a "magas fehérjetartalmú ételek" címszót, nagyon jó kis listát találtam. Igaz, hogy ebben benne vannak az állati eredetű kaják is, de nagyon szépen ki lehet belőlük válogatni, amire te is kíváncsi vagy.

Ez a lista nekem is jól jön. Köszi a kérdést. :))

[link]

2016. nov. 16. 08:38
 6/13 anonim ***** válasza:
41%

Még jó ez a lista is, elég gyakran használom. Könnyen rá lehet benne keresni egy-egy étel-alapanyag összetételére.

[link]

2016. nov. 16. 08:43
 7/13 anonim ***** válasza:
50%

5-ös, 6-os vagyok!

Persze a felrakott listákból az igen-igen alacsony fehérje tartalmú kajákat is ki lehet olvasni, nem kizárólag a magas %-osakat. :))

2016. nov. 16. 10:01
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a linkeket, tényleg hasznoask.

Most már csak receptek kellenének :)

2016. nov. 16. 10:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Kérdező te totál hülye vagy? Ha csak állati fehérje mentesnek kell lennie akkor ne egyél állati eredetű ételt és ennyi! Minek lett akkor a kérdés feltéve? Szefo vagy? Mellesleg azt sem tisztán fogalmaztad meg, hogy állati/teljesen/szójafehérje mentesnek kell-e lenni. Olvasd el a saját kérdésed, össze-vissza irkálsz.
2016. nov. 16. 12:08
 10/13 A kérdező kommentje:

ma 12:08-as: arról nem tehetek, ha zsövegértelmezési gondjaid vannak.

Olvasd el az elsö mondatot - ott telhesen világosan, minden értelmes ember számára egyértelmüen ott van, hogy "állati fehérje mentesen" kell étkeznemés "szójaterméket nem ehetek".

Hogy ezen mit nem tudsz felfogni, nehezen elképzelhetö.

2016. nov. 16. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!