Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a profiterolt...

Hogyan kell a profiterolt csinálni?

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várom, akik már csináltak és tapasztalatokat is tudnak mondani arról, h milyen bonyolult, mire kell esetleg odafigyelni a készítésénél stb...
2008. okt. 5. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon macerás kaja, de nagyon finom, ha sikerül. Én háromból kétszer elrontottam.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A lisztet, a sütőport és a sót összeforgatjuk. A tejet és a vajat közepes lángon meglangyosítjuk, majd a cukrot belekeverjük, és felforraljuk.

A tűzről levesszük, és a lisztes keveréket apránként hozzádolgozzuk. Amikor egyneművé válik, visszatesszük a tűzre és közepes lángon addig keverjük, amíg elválik az edény falától, és az edény alja barnulni kezd.

A tésztát mély tálba tesszük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk, amíg egynemű, lágy masszává válik.

Egy tiszta nejlonzacskó sarkát ollóval 2 centi szélességben levágjuk, a masszát beletöltjük és egy tepsibe egymástól 2 centire evőkanál méretű fánkrózsákat nyomunk.

A maradék tojássárgáját 1 evőkanál vízzel simára keverjük, és a fánkocskákat megkenjük vele. Az előmelegített sütőbe tóljuk, és 30-35 percig sütjük, amíg a teteje karamell barnává válik.

Másfél óra alaphangon!:)

Ja a hozzávalók:

-10 dkg vaj

- 2,5 dl tej

- 2 evőkanál cukor

- 20 dkg liszt

- fél kiskanál sütőpor

- csipetnyi só

- 4 tojás

- 1 tojás sárgája

2008. okt. 5. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Ok. De a krém receptjét miért nem írtad le?
2008. okt. 5. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem író szerint készítem én is a tésztát, ami képviselő fánk tészta. Mikor megsült,még melegen kicsit megvágom,s kikaparom a belsejét. Felverek 1 l habtejszínt 4 evőkanál cukorral, 1/2 dl vízet öntök egy bögrébe, s teszek bele 1 csomag sima zselatint, elkavarom, s a mikróban felforralom, majd egy tálba öntök hideg vizet, amibe bele állítom a bögrét, s langyosra hűtöm a zselatint, de vigyázni kell, kavargatni, mert megköt. A zselatint is hozzá keverem a keményre vert tejszínhabhoz. Ennek a felét zacskóba töltöm, sarkát levágom, hogy habzsák legyen belőle, s bele töltöm a kis képviselő fánkokba. Majd egy tábla étcsokit felolvasztok 10dkg vajjal/margarinnal, ezt is lehűtöm, s a maradék tejszínnel elkeverem. a Kis fánkokat tepsibe teszem, s leöntöm ezzel a csokis krémmel,s mehet a hűtőbe.
2008. okt. 6. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget:-)
2008. okt. 6. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ami nagyon fontos az égetett tésztánál (ez az), hogy nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert a tésztát a gőz nyomja fel (attól lesz belül üreges) és ha kinyitod, elillan a gőz, a tészta meg vacak lesz. :)

Szerintem nem bonyolult. Én eléggé rutinszerűen szoktam csinálni. Sós töltelékkel is finom (vajas-habos-sajtos-fűszeres) Vagy úgy, hogy a vanília krém helyett tejes gyümölcsös zselékrémet rakok bele (pirosat) és arra rá a tejszínhabot. De ha nagyon sietek és gyorsan elfogy(vacsira) akkor nem főzök krémet, hanem csak kakaóval verem fel a tejszínhabot és azt töltöm a felvágott fánkba. Ha golyókat töltök meg (nem tudtam, hogy profiterol a neve :D) akkor sűrű csokoládékrémet főzök és van egy műanyag habrajzoló (olyan mint egy nagy fecskendő) annak a vékony csőrös végével töltöm meg a fánkokat. :)

2008. okt. 6. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!