Főzésnél a zöldségekből kimegy a vitamin?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy főzésnél kimegy a kajákból a vitamin. Tehát se a párolt zöldségekben se mondjuk a gombalevesben nincs vitamin?2016. nov. 2. 16:16
1/7 acelsziv válasza:
Ez így van. Hő hatására lebomlanak a vitaminok.
2/7 anonim válasza:
A B1, B2, B5, C, A vitamin hőérzékeny, a többi nem. Fényérzékeny a B1, B2, B6, B12, A, D, E vitamin.
Tárolás és főzés során csökken az egyes élelmiszerek vitamintartalma.
Akár nulla százalék is lehet, mint az első válasz. ;-)
3/7 anonim válasza:
Látom a hülyeség határtalan és még van aki meg is erősíti...
Vannak hőre érzékeny vitaminok, ilyenek a c, b1 vitaminok.
Szinte minden más hőre nem érzékeny tehát az A, b2-3-5-6-12 folsav, biotin, d, e vitamin nem bomlik le.
4/7 anonim válasza:
Aki lepontozta az első két választ, nézzen már utána a dolognak, mert ezek helyes válaszok.
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Én pontozram le mert hülyeségeket írtatok. A c,b1,b5 érzékenyek hőre, semmi más nem. A b2 sem!
7/7 anonim válasza:
A C, B1, B5 érzékeny csak a hőre, semmilyen más vitamin nem. Így a legtöbb főtt ételben igenis van vitamin.
Amit az utolsó előtti linkelt az véletlen sem tudományos értekezlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!