Mitől marad/lesz puha a kakós csiga sütés közben? És a lángos?
Figyelt kérdés
Mindenféle kelt tésztás péksüteményem, legyen az édes vagy sós, finom, puha. Kivéve a csigaalakúakat, azok kemények lesznek és kiszáradnak, de miért?
A lángos pedig megkérgesedik, pedig forró olajban sütöm, mi az oka? (Tejmentes, ez az egy "hibádzik".)
2016. okt. 21. 18:36
1/5 anonim válasza:
Sütés vége előtt locsolgasd meg egy kevés forró, cukros tejjel, akkor pihepuha lesz. A lángos meg ott kemény, ahol vékonyabb, azért szokott a közepe mindnek kemény, a vastagabb széle meg puha lenni.
2/5 A kérdező kommentje:
Cukros víz is jó? Tejet nem használhatok.
A lángosnak nem a vékony része lesz kemény, hanem az megkérgesedik. Amúgy is kisebb, kb. tenyérnyi darabokat sütök, nem húzom nagyon szét se. A belseje jó puha, de mindig kérges. Teljesen ehető, de nem olyan igazi puha.
2016. okt. 21. 18:44
3/5 A kérdező kommentje:
*hanem az egész megkérgesedik
2016. okt. 21. 18:45
4/5 anonim válasza:
Rossz a sütő vagy a recept vagy túl magas hőfokon sütöd.
Keresd meg Macikonyha kakaós csigáját a gugliban, és kövesd. Tökéletes lesz.
A lángosnál kb. ugyanaz a hiba: túl forró az olaj.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet.
2016. okt. 29. 20:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!