Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Xilittel sehigy sem lehet...

Xilittel sehigy sem lehet kelt tesztat sutni?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam,hogy nem,mert nem kel meg.Es ha fele fele aranyba teszek a tesztaba kristalycukorbol es xilitbol az ugy jo lenne? (kakaoscsiga)

2016. febr. 13. 07:07
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
A kelt tésztába nem kell cukor, az élesztönek elég a lisztben lévö keményítö!
2016. febr. 13. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
15%
Cukor nélkül márpedig nem kel meg.
2016. febr. 13. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nem kel meg: a kenyérbe sem tesznek cukrot (eredetileg), mellesleg a kelesztés kötben is a listben lévö keményítöt bontják az élesztögombák, nem pedig azt a pici cukrot, amiben esetleg felfuttatták.
2016. febr. 13. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Évtizedek óta sütünk kenyeret, az őseim is sütöttek (parasztasszonyok voltak, nagyanyámnak híresen szép kenyere volt), cukor sosem volt egyikben sem. Simán megkel nélküle.
2016. febr. 13. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom.igazatok van.Majd csak a keles utan kell annyi cukor ra,amit a kakaoporral osszekeverek es a tetejere szorom:)
2016. febr. 14. 09:03
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

Megy a le-fel pontozás, értelmetlenül.

De gyorsan a válasz: a xilit nem cukor, hanem cukoralkohol. Sok dologra jó, az élesztőt viszont nem táplálja. Így édes ízt nyerhetsz vele, de a kelesztést nem segíti.


Igaz az, hogy a kelt tésztához nem kell élesztő. A térfogatnövelést a levegőben lévő, a tésztába bekerülő élesztőgombák okozzák. Csak hát eléggé random. A biztosabb eredmény véget használnak élesztőt.

2016. febr. 14. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!