A kelt tésztába kell tojás?
A kenyér/pizza szerü kelt tésztákba nem tesznek tojást, a kalácsokba igen, föként a sárgáját.
De tojás nélkül is megkel, csak más íze van tojással, mint anélkül.
Abba nem árt pár tojás, illetve leginkább sárgája.
Inkább arra kell figyelni, hogy jó vékonyra nyújtsd a tésztát , különben nagyon vastagra dagad sütés közben.
Mivel a bejgli tészta amúgy nem sima kelt tészta, hanem kelt-omlós tészta, ami értelem szerűen a kelt és az omlós tészta "keveréke".
És az egyik legnagyobb tapasztalatot igénylő tészta, tudni kell vele bánni, hogy ne repedezzen, ne legyen kemény, stb...
De sima kelt tésztából is meg lehet csinálni, csak hamarabb megszívósodik majd. Kevesebbet csinálj, ami 1-2 nap alatt elfogy.
Igazi bejgli tésztából készítve 2 hétig is jó, ilyen szempontból az jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!