Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A férfiak miért főznek jobban...

A férfiak miért főznek jobban a nőknél?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint egy férfi sokkal jobban főz mint egy nő,ízletesebben, kreatívabban, bátrabban kísérleteznek az ízekkel, a nők nagy része mereven ragaszkodik a szakácskönyv, receptek leírásaihoz, nem kóstolnak főzés közben nem örömmel és szívvel főznek, hanem kötelességből, mert azt érzik hogy nekik "kell" főzni, sütni” Igaz?.
2016. okt. 11. 12:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem nem főznek jobban. Természetesen a saját tapasztalataim alapján írom ezt.

Amire viszont te gondolsz, az egyszeri háziasszony napi, kétnapi rutin melójához, akkor azon nincs mit csodálkozni. Kötelességből, rutinból főzni nagyon nem ugyanaz, mint hobbiból, kedvtelésből. Nyilván van, akinek a főztjén ez érződik is.

2016. okt. 11. 13:14
 12/31 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Nagyon régi receptkönyvekben le van írva, pl Dobos C. József szakácskönyvében, hogy régen szakács csak férfi lehetett. És az is nőtlen. (mert az asszonyok elvonják a figyelmet a munkáról) - igen, ez így leírva.

Szóval eredendően férfi szakma.

2016. okt. 11. 13:15
 13/31 anonim válasza:
98%

ez hülyeség.

általában nőktől várják el a férfiak, hogy főzzenek rájuk, tehát ezek a férfiak már eleve kiestek, mint jó szakácsok.

éttermekben azért férfiak dolgoznak, mert nehéz fizikai munka. én próbáltam, de nagyon sokat kell állni, sietni kell mindig, és nem úgy van az, hogy te az étterem konyháján kísérletezgetsz vagy valami, hanem csak megfőzöd amit mondanak. tehát a receptet követed...

ha meg otthoni főzőcskézésről van szó, akkor pl megfigyelheted, hogy nők legalább annyian írnak szakácskönyvet, mint férfiak. tehát ők is kísérleteznek, kitalálnak recepteket, csak nem mennek el konyhára dolgozni általában.

ezt az elrugaszkodott képzelődést pedig hagyjuk, hogy a nők mennyire főznek örömmel és szívvel, mert kissé nevetséges.

2016. okt. 11. 13:18
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

# 12: Régen szinte BÁRMI csak férfi lehetett. Tudod mit kellett azért küzdeni szerencsétlen Marie Curie-nek, hogy egyetemet végezhessen?

Nagyon kevés olyan hivatás volt, amiben egy nő érvényesülni tudott. Pl. szülésznő lehetett, de szülészorvos már nem... és még lehetne sorolni.

Szóval ez nem igazán mérvadó.

2016. okt. 11. 13:22
 15/31 anonim válasza:
100%

Ahogy írta is az egyik válaszoló, sehol sem látni a világon púpos, csúnya, előnytelen külsejű sztárszakácsot, vajon miért?

Krvlkodás ez is a javából, nőknek adnak el zsemlemorzsás álmokat, jó sok pénzért.

2016. okt. 11. 13:30
 16/31 A kérdező kommentje:
Vagy tanuljanak meg főzni a nők ,és ne csak maszatoljanak valamit még ha a szeretett párjukról is van szó ,vagy inkább maradjanak meg a konyhák díszítőelemeinek:)
2016. okt. 11. 13:31
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi van, Kérdező, rossz élményed van? :D

Gyere el hozzánk, olyat főzök neked, csak pislogsz és 25 éves nő vagyok. A 33 éves barátom meg valóban újító a konyhában, ami abban mutatkozik meg, hogy nem odaillő fűszereket használ, beledarálja a főzelékbe a babérlevelet, aztán a kis fél centis darabokat kell köpködni, elfelejt sózni vagy túlsóz, és ha az van írva a receptbe, hogy kell valamibe bors, akkor ideges lesz, mert nincs grammra pontosan feltüntetve a szükséges mennyiség. :D

Egyik exem sem főzött valami hú de jól, de ismerek nem egy olyan férfit, aki a tésztát nem tudta megfőzni. Oké, nőből is van ilyen, tudom. :)

Szóval vannak férfiak, akik jobban főznek a nőknél, de szerintem ez nem általános azért. És most ne Gordon Ramsey-t hasonlítsd össze az átlagnővel, hanem az átlag férfit.

2016. okt. 11. 13:39
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ramsay egy ripacs színész inkább, mint "séf".

2016. okt. 11. 13:41
 19/31 anonim válasza:
100%

Hát azért nekem főzhetne néha :)

Biztos hogy átlagon felül rotyogtatja a bablevest, viszont amíg csapkod a lábasokkal addig nem mennék haza mert kiállhatatlan természetnek tűnik.

2016. okt. 11. 13:47
 20/31 A kérdező kommentje:
Elfogadom a meghívást ,a számodat küld át majd csak nehogy attól pislogjak majd ,mer annyira csípősre sikeredett a főztöd ,hogy minden falat után egy vödör vizel kéne leöblögetnem:D De szóval a női átlag tényleg gyengébben muzsikál:)
2016. okt. 11. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!