Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A férfiak miért főznek jobban...

A férfiak miért főznek jobban a nőknél?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint egy férfi sokkal jobban főz mint egy nő,ízletesebben, kreatívabban, bátrabban kísérleteznek az ízekkel, a nők nagy része mereven ragaszkodik a szakácskönyv, receptek leírásaihoz, nem kóstolnak főzés közben nem örömmel és szívvel főznek, hanem kötelességből, mert azt érzik hogy nekik "kell" főzni, sütni” Igaz?.
2016. okt. 11. 12:43
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
93%

"Igaz?"

Nem.

2016. okt. 11. 12:50
 2/31 anonim válasza:
24%
#1 Akkor miért több a férfi szakács?:)
2016. okt. 11. 12:50
 3/31 A kérdező kommentje:
Azért több a férfi szakács mert ez egy férfias szakma.
2016. okt. 11. 12:54
 4/31 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Hát az én párom speciel nem főz nálam jobban, és azért kísérletezik, mert fogalma sincs, hogy kell elkészíteni a kaját, de kitalálja ő maga! Így aztán gyakran nem azt esszük amit beígér, de azért van, hogy a kisérletekből valami nagyon ízletes sül ki.

Én meg egyértelműen egy megátalkodott háziasszony vagyok, de annyira, hogy a mamám és anyám is kitiltott a konyhájukból, ugyanis én meg nem szeretem pontról pontra követni a recepteket. Úgy nagyvonalakban követem ami ott van, de szeretek kisérletezni, plussz hozzávalókkal, a sütés idejével, az alapanyagok minőségével. Amit otthon soha nem tűrtek el, mert "szentségtörés megmásítani a családi receptet". Én pedig nem értem miért baj, ha egy keksztekercsbe, nem a házi recept szerinti vajas-citromos massza helyet, kipróbálunk egy kókuszhabos tölteléket. (Igen ebből otthon patália volt!)

Szóval én őszintén nem tudom, hogy a fenti állításod igaz-e, de szerintem a főzés olyan mint bármely más művészeti ág, akarva akaratlanul az önkifejezés eszköze. Nem véletlen, hogy ahány háznál jártam annyi féle paradicsom levest ettem. Az ember elé kitett étel, egy szelet önmagukból, a képességeinkből, a jellemünkből, szóval... érted na. (remélem)

2016. okt. 11. 12:55
 5/31 anonim ***** válasza:
97%

Én az általánosító kijelentést cáfoltam meg.

VANNAK férfiak, akik jól főznek. Én a magam részéről úgy kettőt-hármat ismerek igen széles ismeretségi körömben (az egyikük szakács). A legtöbb (!) férfit egyáltalán nem érdekli a konyhaművészet. Az exem egy tésztát sem tudott megfőzni, a konyhában kizárólag a mikrót volt képes kezelni.

A mostani párom tud főzni, de csak néhány ételt. (Én általában ezt tapasztalom a környezetemben a férfiaknál, hogy van pár "specialitásuk", amit ők főznek rendszeresen, a többit a nőre bízzák.)

Az egy sarkos kijelentés, hogy a nők mereven ragaszkodnak a receptekhez, pláne hogy nem kóstolnak főzés közben... (elég durva lenne...). Az is sarkos, hogy ne főznénk örömmel, szívből. Igen, van, hogy kötelesség, és túl kell esni rajta, de ez messze nem mindig igaz. Például senki nem várja el, hogy tortát süssek, mégis rendszeresen megteszem nagyon szívesen, és kísérletezni is szoktam a receptekkel (néha el is szúrom emiatt).

Szóval a kijelentés max. a férfiak és nők egy részére igaz, és rájuk sem általános érvénnyel.

2016. okt. 11. 12:56
 6/31 anonim válasza:
26%
A leghíresebb szakácsok mind férfiak. Gondolj bele: Colonel Sanders, Ronald McDonald. Hol van ezekhez Wendy?
2016. okt. 11. 12:56
 7/31 anonim ***** válasza:
98%

Te se ettél még haverom "palacsintájából" ami életem egyik legrosszabb étele volt.

De nagynéném "répás pörköltjéből" sem ami a második legrosszabb.

Szerintem baromság nemekhez kötni ezt az egészet, inkább emberfüggő. Általában én 3 féle szakácsot látok az egyik inkább művész-jellemű ők az ilyen nagyon fellengzősök, főleg férfiak, de nők is vannak itt. Aztán van az odaadó férfi/nő aki azért főz, hogy másoknak jót tegyen és a legnagyobb dícséret ha mindenki jóllakik. Harmadik banda aki szeret kajálni és emiatt főz jól és szeret is főzni, mert "új ízek, de jó lesz megenni" (Benke Laci bácsi)

2016. okt. 11. 12:58
 8/31 anonim válasza:
23%

Mert az anyukàjuk szakàcsnő volt.

Szia Béla!!

2016. okt. 11. 13:04
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy őrült elméletem miért tűnik úgy, hogy több a férfi szakács

A béna főzőműsorok miatt, amikben férfiak szerepelnek. De miért is? Mert nők nézik ezeket a béna műsorokat, mint a séfcsata meg gordon remzi elmebeteg üvöltzösései szappanopera-módra. Muszáj nekik a "jó pasi" a képernyőre (bár Ramsay szerintem nem az, hanem inkább egy agresszív dürhő). Ez így leírva nem szép dolog, de vígasztaljon, hogy csak a prolikra vonatkozik, normális ember nem néz "séfcsata" jellegű szarokat.

2016. okt. 11. 13:04
 10/31 A kérdező kommentje:
A nők számára a főzés az csak személyes dolog,míg a férfiak teljesen el tudnak vonatkoztatni a fogyasztó személyétől,és az ételt önmagában mint olyat nézik és emelik művészeti szintre.
2016. okt. 11. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!