Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tegnap vettünk egy fagyigépet,...

Tegnap vettünk egy fagyigépet, szeretnék valami jó receptet hozzá?

Figyelt kérdés
Mivel épp babát várok,igy sajnos a tojásos nem jó,tudom hogy vannak fagyiporok,azt is beletehetem a gépbe?És mivel lehetne "feldobni"hogy fincsi krémes legyen?
2010. ápr. 24. 08:44
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen belül döntsd el te ;)

Remélem segítettem valamit :D

2010. ápr. 24. 12:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, nekünk van egy nagy kedvencünk, rém egyszerű és olcsó is: 2 zacskó tejszínhabport előírás szerint felversz, lazán hozzákeversz 1 nagy pohár kefírt vagy joghurtot, 1 citrom facsart levét és fél citrom reszelt héját (ha nem szereted a héját "rágcsálni a fagyiban, ezt nyugodtan elhagyhatod) és ízlés szerint porcukrot. Bezuttyintod a gépbe és kb.10 perc múlva kész a finom, krémes citromfagyi.

Hasonlóan készül a mi gyümölcsfagyink is: 2 zacsi tejszínhabpor felverve, belekeverem az elturmixolt gyümölcsöt (pl. fagyasztott - szezonban nyilván friss - málna vagy szeder, eper, meggy, gyakorlatilag bármilyen gyümölcs lehet), kb. fél citrom leve, meggyhez, őszíbarackhoz, szilvához, almához egy csipet fahéj és őrölt szegfűszeg is, és ízlés szerint porcukor.

Néhány fontos dolog:

- mindig hideg alapanyagokkal dolgozz, úgy kevesebb idő alatt elkészül a fagyi

- a gépet feltétlenül indítsd el, mielőtt beleöntöd a kikevert alapot, mert nagyon hamar rádermed az edény falára és akkor elakad a keverőkanál

- ha marad fagyid (bár ez nem túl valószínű :=) ), akkor egy fagyasztós dobozba zárva bátran berakhatod a mélyhűtőbe, fogyasztás előtt 10-15 percre kiveszed és már ehetitek is.

2010. ápr. 24. 12:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Húú köszönöm a válaszokat,nagyon kedvesek vagytok,ki is próbáljuk őket!
2010. ápr. 24. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!