Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy séfnek/szakácsnak mennyi...

Egy séfnek/szakácsnak mennyi idővel kell előbb megjelenni munkahelyén mint hogy az étterem nyit?

Figyelt kérdés
2016. szept. 22. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Étterme válogatja.
2016. szept. 22. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Min egy óra (kis ala carte), de van, hogy akár öt-hat (nagy menüadagok, rengeteg előkészítés).
2016. szept. 22. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 8:30ra jön az első, a másik meg általában 11kor, hogy az ebédre már meglegyen az emberszám, és 9:30kor nyitunk. De ez nem egy flancos hely, szóval viszonylag egyszerű.


De ez attól is függ, hányan vannak, milyen kajákat szolgálnak fel, mikor van pörgés.

Általában amikor pangás van, csak kevesebben kellenek, aztán amikor meg áll a bál, akkor mindenkire szükség van. És hát nyilván az kell hogy többet legyen benn aki többféléhez ért. Szóval a fiatalabbak akik még csak egy két éve tanulnak séfnek, azok még tanulnak aprítani meg pár egyszerűbb dolgot, azok nem fognak tudni egyedül nyitni mert ha becsúszik egy komplikáltabb rendelés vagy egy nagyobb csoport akkor elúszik az egész.

2016. szept. 23. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 szaszaa11 ***** válasza:
100%
Én egy elég pörgős étteremben dolgoztam, ami hétköznap menüt is kínált, ( 3 félét is ), de elég tágas alacarte választékkal rendelkezett hétfőtől vasárnapig. Az első szakács mindig fél7 körül érkezett, 10re a többiek. De ők általában amit csak lehetett, még előző este előkészítettek. Nálunk hétkőznal 6-8, hétvégén 10-12, de volt hogy 15 szakács dolgozott.
2016. szept. 23. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ami konyhát egy kicsit közelebbről ismertem, ott a szakács + a konyhalány 6,30 - 7,00 körül mentek be, az étlap szerinti alapanyagokat szedték össze. A konyhalány kezdte pucolni, krumpli, zöldség, stb. stb. A másik szakács 9-re ment, és 11 órára a 2 fajta menü, ill. az étlapról rendelhető kaják elő voltak készítve.

Attól kezdve az egyik szakács osztotta a menüt, a másik pedig az étlapos rendeléseket készre, tányérra. A konyhalány + csak mosogatott, mosogatott...

Mikor lement a dömping, akkor még előkészítettek étlapos rendelésre kajákat, és az a szakács maradt este 8-ig, amelyik reggel később ment, a másiknak + a konyhalánynak d.u. 3-kor műszak vége. Következő héten csere.

2016. szept. 23. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!