Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig várjak a befőzéssel?

Meddig várjak a befőzéssel?

Figyelt kérdés
Szeretnék eltenni télire több dolgot.Karfiolt, csalamádét paprikakrémet, zakuszkát - kápiából.meddig várjak? Nem akarok kifutni az időből---aki szokott ilyet eltenni mikor szokta? Szeptember vége?..vagy más most is érdemes?

2016. szept. 15. 13:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mire akarsz várni? Amíg drágább meg rosszabb minöségü lesz minden?
2016. szept. 15. 13:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt az idő, hajrá! Akkor érdemes mindent eltenni, mikor épp a szezonja van, azt pedig jelzi az ára és a felhozatal. Szezonban látsz legtöbbet az adott termékből a piacon és ilyenkor adják legolcsóbban.
2016. szept. 15. 14:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag attól függ, mennyire lesz szép, hosszú ősz. De valóban, aug. vége - szept. közepe közötti időszakban mindenképpen célszerű bevásárolni, és elrakni.

Csalamádét, paprika krémet az u.n. "lecsó-paprikából" is el tudod készíteni, alakra nem annyira mutatósak, de úgyis felszeled, ledarálod, és árban sokkal kedvezőbb. Tehát azzal még várhatsz egy kicsit, a többit pedig már rakhatod, itt az idő.

2016. szept. 15. 14:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Én már júliusban kezdem kukoricával és zöldbabbal. A paprikának most van ideje Úgyhogy hétvégén ki a piacra,bevásárolni és elrakni
2016. szept. 15. 16:37
 5/12 anonim ***** válasza:

Ne várj tovább, mert én már azt tapasztalom, hogy drágul minden, legalábbis nálunk a piacon is és a zöldségeseknél is.Minden héten vásárolok zöldséget-gyümölcsöt, és úgy két hete a paprika, paradicsom folyamatosan drágul.(meg más is )

Eltevésre is éppen kedvező a szeptember hónap.

2016. szept. 15. 16:41
 6/12 anonim ***** válasza:
Nemcsak az ára, hanem most egy ideje minden hamarabb van, úgyhogy figyelni kell. Gondolom leérni is hamarabb fog, meg ugye az időjárás is befolyásolja. A zakuszkához azt tudom mondani, hogy én egyszer csináltam, hat éve, október első napjaiban. De pritaminból. A kápiára lehet, hogy várnod kell szeptember végéig, de tovább már ne halaszd (fentiek miatt). Karfiollal még várhatsz nyugodtan, az őszi téma. A csalamádét már csinálhatod. A paprikakrémet miből csinálod, pritaminból?
2016. szept. 15. 22:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen pritaminból - van egy bevált receptem ..:)
2016. szept. 16. 09:17
 8/12 anonim ***** válasza:
A pritamin, vagy nálunk paradicsompaprikának nevezett, húsos lédús paprika az eltett paprikakrém alapja.Jól választasz, ha ilyen paprikát használsz hozzá.Igaz drágább, mint a lecsópaprika, de sokkal jobban megéri a végeredmény érdekében.
2016. szept. 16. 11:48
 9/12 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, elkérhetném azt a bevált receptet? Én egyszer egy olyat láttam, ami pusztán sóban van eltéve, valahogy azt nem merem kipróbálni. Köszi :-)
2016. szept. 16. 17:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen persze nagyon szívesen idemásolom. Nekem ez annyira ízlik hogy gyakran ettem simán pirítóssal és nem az eredeti célra tehát ízesítésre használtam.Ezért teszek el belőle mindig jó sokat. Isteni mindenbe amibe kell pirospaprika.De pesze kinek mi a finom...

1 1/2 kg piros húsú paprika, 9 gerezd fokhagyma, fél liter olaj , a tartósítás miatt kell ennyi, az eredeti receptben több van, nekem ez is elég volt, 3 evk. só, 4 evk. 20 %-os ecet, de kóstolgatni kell, ha sokalljátok, kevesebbet is lehet. Ezt mindent egy lábosba rakom, 15-20 percig rotyogtatom, aztán mehet üvegbe, dunsztba. Én ecetből se raktam azért annyit, mivel kevesebb volt az olaj is. Én ma csinálom majd este , kaptam 280Ft.ért Kápiát..aztán ha esetleg megy még lejebb az ára akkor veszek újra. Tavaly 200-ért kaptam...

2016. szept. 19. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!