Meddig várjak a befőzéssel?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Gyakorlatilag attól függ, mennyire lesz szép, hosszú ősz. De valóban, aug. vége - szept. közepe közötti időszakban mindenképpen célszerű bevásárolni, és elrakni.
Csalamádét, paprika krémet az u.n. "lecsó-paprikából" is el tudod készíteni, alakra nem annyira mutatósak, de úgyis felszeled, ledarálod, és árban sokkal kedvezőbb. Tehát azzal még várhatsz egy kicsit, a többit pedig már rakhatod, itt az idő.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ne várj tovább, mert én már azt tapasztalom, hogy drágul minden, legalábbis nálunk a piacon is és a zöldségeseknél is.Minden héten vásárolok zöldséget-gyümölcsöt, és úgy két hete a paprika, paradicsom folyamatosan drágul.(meg más is )
Eltevésre is éppen kedvező a szeptember hónap.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Igen persze nagyon szívesen idemásolom. Nekem ez annyira ízlik hogy gyakran ettem simán pirítóssal és nem az eredeti célra tehát ízesítésre használtam.Ezért teszek el belőle mindig jó sokat. Isteni mindenbe amibe kell pirospaprika.De pesze kinek mi a finom...
1 1/2 kg piros húsú paprika, 9 gerezd fokhagyma, fél liter olaj , a tartósítás miatt kell ennyi, az eredeti receptben több van, nekem ez is elég volt, 3 evk. só, 4 evk. 20 %-os ecet, de kóstolgatni kell, ha sokalljátok, kevesebbet is lehet. Ezt mindent egy lábosba rakom, 15-20 percig rotyogtatom, aztán mehet üvegbe, dunsztba. Én ecetből se raktam azért annyit, mivel kevesebb volt az olaj is. Én ma csinálom majd este , kaptam 280Ft.ért Kápiát..aztán ha esetleg megy még lejebb az ára akkor veszek újra. Tavaly 200-ért kaptam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!