Milyen rizses húsos egyszerű ételeket ismertek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
zöldséges rizses hús
csirke satészószban rizzsel
rizs + lecsós pulykaszelet
fokhagymás csirkesült + rizs
vajas majoránnás csirke + rizs
csirkepörkölt rizzsel
ludaskása (lúd helyett pulykából)
és még több ezer más
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én ezt rendszeresen készítem:
Bekapcsolom a sütőt olyan 120-150 fokra.
Fogok egy normál méretű bögrét, teleszórom rízzsel. Fogok egy konyhai szitát, beleszórom a kimért rízst, és folyóviz alatt jól leöblítem. Hagyom, hagy csöpögjön jól le. A konyhai szitának/szűrőnek van két kis kampója, ami megtartja az edények peremén. Szóval hagy csöpögjön le a rízs.
Megpucolok egy nagyobb, vagy két kisebb sárgarépát, és 3-4-5 gerezd fokhagymát. Megmosok és felaprítok egy csokor petrezselyemzöldjét -de ez el is hagyható, ha épp nem kaptál a boltban.
Közben kb. két-három evőkanál forró olajon kicsit megsütök mondjuk 40 dkg csíkokra vágott pulykamellet. Lehet csirke is. Mehet rá só, bors, vagy pl. Gyros fűszerkeverék, ízlés szerint.
Mikor a húsnak már nincs leve, azaz éppen elkezdett sülni, rászórom a lecsöpögtetett rízst, és együtt átpirítom őket, sűrűn kevergetve, ez csak egy-két perc, pár kavarás, épp hogy jól átforrósodjon a rízs, de nehogy leégjen. Ha a rízs jól felhevült, rászórom a petrezselyemzöldjét, egyet kavarok rajta, és a következő mozdulattal már öntök is rá 2 és fél bögre vizet (az a bögre legyen, amiben kimérted a rízst). Máris dobok a vízbe egy babérlevelet.
Ha olyan kedvem van, akkor amint felforrt a víz, rakok még bele fél/egy bögre mirelit borsót -de ez is elhagyható. Ha felforrt a víz, megkóstolom, ha nem elég fűszeres, teszek még bele azt, ami hiányzik.
Miközben melegszik a víz, lereszelem a répát, felaprítom a fokhagymát -aztán ha felforrt a víz, beleszórom őket.
Főzőm-főzöm, viszonylag sűrűn kevergetem, és amikor már látom, hogy a rízs elkezdte felszívni a vizet, azaz már nem áll a tetején a víz, lefedem, és be az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc után el is zárom a sütőt, de benne hagyom még a rízst, hadd párolódjon még 10 percig a kikapcsolt meleg sütőben.
Én már gyakorlottabb vagyok, úgyogy néha nem kapcsolom le a sütőt, hanem fedő nélkül is szárítom egy pár percet, hogy szép piroskás legyen a teteje. -de ez nem olyan fontos.
Mi ezt a kaját nagyon szeretjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!