Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen rizses húsos egyszerű...

Milyen rizses húsos egyszerű ételeket ismertek?

Figyelt kérdés
0.5-1 éve konditerembe járok és úgy halottam a rizs és a csirke illetve pulykamell nagyon jó tömegnövelő, de nem nagyon tudok főzni tudtok valami egyszerűt de mégis finomat? :D
2010. ápr. 22. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:

zöldséges rizses hús

csirke satészószban rizzsel

rizs + lecsós pulykaszelet

fokhagymás csirkesült + rizs

vajas majoránnás csirke + rizs

csirkepörkölt rizzsel

ludaskása (lúd helyett pulykából)

és még több ezer más

2010. ápr. 22. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ezt rendszeresen készítem:


Bekapcsolom a sütőt olyan 120-150 fokra.


Fogok egy normál méretű bögrét, teleszórom rízzsel. Fogok egy konyhai szitát, beleszórom a kimért rízst, és folyóviz alatt jól leöblítem. Hagyom, hagy csöpögjön jól le. A konyhai szitának/szűrőnek van két kis kampója, ami megtartja az edények peremén. Szóval hagy csöpögjön le a rízs.


Megpucolok egy nagyobb, vagy két kisebb sárgarépát, és 3-4-5 gerezd fokhagymát. Megmosok és felaprítok egy csokor petrezselyemzöldjét -de ez el is hagyható, ha épp nem kaptál a boltban.


Közben kb. két-három evőkanál forró olajon kicsit megsütök mondjuk 40 dkg csíkokra vágott pulykamellet. Lehet csirke is. Mehet rá só, bors, vagy pl. Gyros fűszerkeverék, ízlés szerint.


Mikor a húsnak már nincs leve, azaz éppen elkezdett sülni, rászórom a lecsöpögtetett rízst, és együtt átpirítom őket, sűrűn kevergetve, ez csak egy-két perc, pár kavarás, épp hogy jól átforrósodjon a rízs, de nehogy leégjen. Ha a rízs jól felhevült, rászórom a petrezselyemzöldjét, egyet kavarok rajta, és a következő mozdulattal már öntök is rá 2 és fél bögre vizet (az a bögre legyen, amiben kimérted a rízst). Máris dobok a vízbe egy babérlevelet.

Ha olyan kedvem van, akkor amint felforrt a víz, rakok még bele fél/egy bögre mirelit borsót -de ez is elhagyható. Ha felforrt a víz, megkóstolom, ha nem elég fűszeres, teszek még bele azt, ami hiányzik.


Miközben melegszik a víz, lereszelem a répát, felaprítom a fokhagymát -aztán ha felforrt a víz, beleszórom őket.


Főzőm-főzöm, viszonylag sűrűn kevergetem, és amikor már látom, hogy a rízs elkezdte felszívni a vizet, azaz már nem áll a tetején a víz, lefedem, és be az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc után el is zárom a sütőt, de benne hagyom még a rízst, hadd párolódjon még 10 percig a kikapcsolt meleg sütőben.


Én már gyakorlottabb vagyok, úgyogy néha nem kapcsolom le a sütőt, hanem fedő nélkül is szárítom egy pár percet, hogy szép piroskás legyen a teteje. -de ez nem olyan fontos.


Mi ezt a kaját nagyon szeretjük.

2010. ápr. 22. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Vannak rízsfajták, amik lassabban puhulnak, úgyhogy nyugodtan kóstolgasd, természetesen csak akkor kész, ha megpuhult.
2010. ápr. 22. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és ehhez a rízsmennyiséghez használhatsz nyugodtan akár fél kg- 60 dkg húst is, attól függ, mennyi húst kell megenned egy étkezésre. Nem értek a testépítéshez. :-)
2010. ápr. 22. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!