Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki találta fel a rántott csirkét?

Ki találta fel a rántott csirkét?

Figyelt kérdés
2016. szept. 4. 05:05
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Egy biztos: nem a csirke.
2016. szept. 4. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
,,Kutatások szerint a bundázott sült már a középkori spanyol szakácskönyvekben is szerepelt "chuleta andaluza" elnevezéssel. A mórok 1491-es kiűzése után a keresztény kézre került Andalúziában a helyi konyha ragaszkodott az ürühús hagyományos arab elkészítési módjához, a hús - lisztben, felvert tojáslében és kenyérmorzsában meghempergetett - aranyszínűre történő kisütéséhez. A hús „aranyozása” hosszú ideig divatban volt a bizánci udvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. A mórok terjesztették el a szokást Andalúziában, amit onnan vettek át az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott"
2016. szept. 4. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
Nekem úgy rémlik, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia császári konyháján készült, "milánói szelet" módra.
2016. szept. 4. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, de hálás vagyok neki érte. Minden panírozott hús és zöldségszerető nevében.
2016. szept. 5. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!