Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott húst ki, mikor és...

A rántott húst ki, mikor és hogyan találta fel?

Figyelt kérdés
Ez nem kamu kérdés, komolyan érdekelne! Szinte mindenki szereti, de szerintem sokan nem tudják (velem együtt), hogy mi is az eredete.
2009. okt. 18. 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:
"A híres bécsi szelet /"ràntotthus"/származása azonban mind a mai napig tisztázatlan. Hihetőnek tűnik az a magyarázat, miszerint az étel eredete a bécsi rántott csirkére vezethető vissza, amelyet hasonló módon készítenek és már a XVI. században panírozva és olajban kisütve készítettek." /üdv Google/
2009. okt. 18. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
2009. okt. 18. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Ilyen jellegű magyarázatokat én is találtam többet is. Amire én kíváncsi lennék, hogy vajon hogyan jöttek rá és miért arra, hogy egy szelet húst, ha megforgatnak tojásban, zsemlemorzsában, lisztben és kisütik, akkor az ilyen finom lesz. Ha csak 1 valami kellene hozzá, akkor hihetnénk azt, hogy véletlenül beleesett a tojásba, vagy hasonló, de ez elég összetett dolog. Na erre nem találtam semmi magyarázatot.
2009. okt. 19. 21:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!