Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott hús mindenkinél...

A rántott hús mindenkinél más. Miért?

Figyelt kérdés

Azt a felfedezést tettem mostanság, hogy a családban mindenki ugyanúgy készíti a rántott húst, mégis mindenkiének más az íze (anyósomat pl senki nem tudja überelni :)).

Ugyanaz a munkamenet: panír előtt sózás, panír, olaj, és kész. Mégis teljesen más ízek vannak mindenhol. Tuti, hogy semmi extra fűszer nincs egyik esetben sem. Akkor hát miért?


2011. okt. 9. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. a húst soha nem sózom,csak a panírhoz használt tojást.

De nem mindegy,hogy milyen húst rántasz ki,mennyire klopfolod ki,milyen hőfokon,gyorsan vagy lassan sütöd.

Ezekre nagyon oda kell figyelni,hogy megsüljön a hús,de ne tudjon kiszáradni.

Ehhez gyakorlat kell.

Talán kérdezed meg az anyósodat,hogyan csinálja.

2011. okt. 9. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy az alapanyagok minősége.
2011. okt. 9. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az is nagyon sokat számít hogy milyen olajban sütöd...Mármint nem a márkája, hanem hogy teljesen friss vagy már sütöttél benne valamit egyszer-kétszer. Más lesz az íze...Talán olyan ez mint a grillrács amit nem tisztítanak soha:D


De mondjuk én elég dilettáns vagyok főzés téren lehet hogy nincs igazam:D

2011. okt. 9. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az is számít, hogy zsírban süt9d, vagy olajban, lábasban, vagy fritőzben :)
2011. okt. 10. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

ex-anyósom rántott húsa utolérhetetlen volt. Sokszor álltam mellette, amikor csinálta, nekem mégsem sikerült olyan finomra sosem. Ő sem csinált vele semmi különlegeset, mégis....

Állítólag sokszor kell forgatni. Bár az enyémen az se sokat segített :)

2011. okt. 10. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

a bő zsír/olaj a lényeg, hogy a hús szinte fürödjön benne,

legalábbis én ezt tapasztaltam.húst zsírban sütök, halat olajban.

amikor spóroltam, mert mindegyik elég drága, akkor csúnyák lettek a rántotthúsaim, mert az első adagról lehullott morzsa megégett és a második adagra meg ráragadt az a feketeseég. nem győztem lekapirgálni róla.

aztán leszűrtem, és frsssitve sütöttem tovább, de mindig így jártam a második adaggal.

mostmár, hogy kipróbáltam sok zsírral, a hús lebeg benne, és nem ragad rá aljára potyogott prézli.

ezért gondolom, aki fritőzben süt, annak szebbek a husijai.

de nálunk a férjem csakis zsírban sütve eszi meg a húsokat, egy kivétel a hal.

ott sem lehet spórolni az olajjal,mert ugyanígy jár az ember lánya:)

2011. okt. 10. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én besózom a vékonyra szelt hús mindkét oldalát, majd annyi tejbe teszem, hogy ellepje, ebben áll pár órát, akár teljes napot is,és ettől nagyon jó ízű, porhanyos és puha lesz a hús. Rájöttem, hogy sokkal finomabb ha panírozás után azonnal rántom és nem áll a panírozott hús sokáig. Az olaj minősége sem mindegy, némelyik olaj számomra büdös, a hús is átveszi a rossz ízt, persze az sem jó, ha már többször használtuk. Az sem mindegy, hogy milyen a hőfoka, amikor beletesszük a húst, mert az sem jó ha túl forró, de az sem, ha még nem elég meleg. Az egyik oldalát mindig fedő alatt sütöm, nem túl erős lángon.
2011. okt. 10. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!