Miért nyílik oldalt mindig szét a rétesem?
Még csak másodjára csinálom ugyan, de eddig ez a tapasztalat.
Elsőre azt hittem, hogy túl híg a töltelék. Most sűrűbbre csináltam, de megint az történt.
Valami tipp/trükk esetleg?
Gyári réteslappal dolgoztam (és magam nem is szeretnék csinálni...)
nekem is mindig ez van :D de én imádom, mert kicsit ropogósabb szerintem ott a tészta :D a család is nagyon szereti így, szóval már nem foglalkoztat. Eleinte nagyon csalódott voltam, de hát ez van :D
18/F
Egy rúdhoz 2 réteslapot használok olaj és tejföl keverékével megkenem az elsőt ráborítom a másodikat.
Megtöltöm és lazán feltekerem ,hogy legyen helye a tölteléknek. A tekercset is megkenem a tejfölös keverékkel. Úgy teszem a tepsibe hogy ne érjenek egymáshoz sütés közben sem. 180fokon sütöm hőlégkeverés nélkül.
Talán a fő probléma az lehet, hogy túl szorosra csavartam, legközelebb megpróbálom lazábban.
Most mákos volt, és volt benne egy kis búzadara is, mert túl folyékony lett, és lehet hogy az "hízott túl".
Csak nem gondoltam, hogy ennyire "érzékeny" ez a tészta.
Szerencsére az ízét nem befolyásolja. :)
Köszi. Szóját sem használhatok... :(
De vizes konyharuhára rátettem.
Meg a széle pl. nem repedt ki egyiknek sem, csak a közepe.
De majd próbálkozom, a gyerekeknek nagyon bejött, és nagyon egyszerű.
Amúgy sok mindent sütök, az allergiák miatt is (tojást sem használhatok), de valahogy a rétesbe csak most vágtam bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!