Az éttermek vagy Balatonparti büfék honnan szerzik az édes kukoricát? Vagy az elkészítés miatt édes?
Bocsi, szóval saját ültetés.
Mikor szedtétek le?Nem volt öreg?(én a tejeset szeretem, ami még roppan).Hogy főztétek?
Köszi az eddigi válaszokat! A büfékben vett kukorica nem csak édeskés, hanem édes, mint a kukoricakonzervben levő.
Mi sósvízben főzzük, és egy kicsit némyelyik édeskés, de nem édes. Akármilyen zsengét főzünk.
Egyszer megpóbáltam, hogy cukrot is raktam a vízbe (2 literhez 3 kanállal) és nem lett tőle édes(ebb). Lehet, hogy kevés cukrot raktam bele. Csak ennyi lenne a titka az édes kukoricának, hogy cukorszirupban főzik?
Én cukros sós vízben főzöm,
5 l víz ,1 evőkanál cukor,1 evőkanál só,forró vízbe teszem a kukoricát és ujraforrás után 10 percig főzöm.
Sokkal jobban kiemeli a kukorica ízét.
És nemcsak a kukoricát főzöm így,hanem pl.a spárgát is.
Nyugiban lepontozhattok,de legközelebb kukorica főzéskor próbáljátok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!