Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkészíteni a rizst?

Hogy kell elkészíteni a rizst?

Figyelt kérdés
Vettem hosszú szemű rizst, de fogalmam sincs hogy kéne megcsinálnom. Valaki segítene? :/ :D

2016. máj. 17. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Sós vizben is kifõzheted.

En igy szoktam, olajon zöldségeket párolok és egy 2dl -es pohár rizst adok hozzá és felöntöm dupla forró vizzel.

2016. máj. 17. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
És meddig kell a forró vízben hagyni?
2016. máj. 17. 18:58
 3/8 anonim válasza:
75%
Olajon megszoktam pirítani , 2dl bögrét teli öntöm rizzsel, addig pirítom olajon még egy picit pirulni kezd majd dupla ennyi vízzel felöntöm, idő közönként kevergetem persze én ilyenkor ízesítem mikor felöntöm vízzel , ilyenkor szoktam kukoricát vagy gombát bele önteni , só , forrás utan lassú tűzre teszem időnként meg keverem es mikor megdagad annyira hogy szinte alig látszódik a víz leveszem a tűzről és egy 10 percet hagyom fedő alatt dagadni es puhulni ;)
2016. máj. 17. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Mi kevés olajon megpirítjuk, nagyon fehér lesz és pár szem barna. Kavarni kell. Utána kétszer annyi víz rá, mint rizs (egy pohár rizs, két pohár víz). Nagyon sistereg majd. Só, vegeta (ezt mindenképp javaslom, plusz ízt ad neki!), bors. A minap egy nagyon-nagyon pici majorannát adtam hozzá és friss petrezselymet vágtam rá.

Ha forr a hozzáadott kétszer annyi víz, lángot kicsire, fedőt rá.

Amikor kezd duzzadni, puhulni, akkor lassan el lehet zárni a lángot, fedőt rajta hagyni! A saját gőzében még egy kicsit puhul.

2016. máj. 17. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Addig fõzöd a sós vizben,amig meg nem fõtt.


Ha a zöldségesre gondolsz,akkor hagyod fõni kb. 10 percig (fedõ alatt)és utána elzárod a tüzet és letakarod 2 konyharuhával, a gõzben megpárolódik magától.kb.20perc,persze füszerezzed is.

2016. máj. 17. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Majd úgy is elrontom. :p :D
2016. máj. 17. 19:11
 7/8 anonim válasza:
Elronthatatlan 😄
2016. máj. 17. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen rizst akarsz. Pergőhöz olajban pirítgatják s kevés vizet használnak, de erről csak olvastam, mi soha nem főztük így. Mi ragacsosan szeretjük, amihez ugyan a dundibb szemű jobb, de hosszúszeművel is lazán összehozható, csak négyszeres vízben meg kell főzni és kész, keverni se kell meg semmi, alig igényel egy perc munkát, szeretem.
2016. máj. 17. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!