Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkészíteni a...

Hogy kell elkészíteni a tarhonyát? Úgy mint a pergős rizst?

Figyelt kérdés
Tarhonyás húst szeretnék csinálni . Gondolom simán pörköltet kell csinálni,és mellé tarhonyát ,amit még nem csináltam :)
2013. nov. 18. 15:00
 1/10 anonim válasza:
Igen ugy kell csinálni
2013. nov. 18. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Így van, mint a rizst. Zsíron megpirítod hagymával, lehúzod, megszórod pirospaprikával, ráöntöd a paradicsom, paprikát, összefőzöd, majd a húst hozzáadod, kicsi vizet hozzáöntesz, szaftosra főzöd.

De van aki úgy szereti, ha külön főz egy pörköltet, és megfőzi a tarhonyát, és a végén elkeveri, ki hogy szereti.

2013. nov. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
38%
Egy jó nagy edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc
2013. nov. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Piritsd meg a tarhonyát mielött a pörkölthöz tennéd..
2013. nov. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Nagyjából úgy, csak több víz kell bele.

Le kell pirítani kevés(!) zsiradékon.

(azért kevés, mert a pöriben is van, ne legyen a végeredmény túl zsíros)

Pirítás közben tegyél bele sót. Kilónként kb 1 evőkanállal.

De 1 kilóból sok lesz. 1 adagra kb 10 dkg tarhonya elég! (szárazon)


Jól le kell pirítani, jó sötétre.

Közben melegíts vizet. 2.7-2-8 -szoros vizet vesz fel!!!

Ne aggódj, simán fel veszi, nem lesz túl vizes! (ha értelmes minőségű a tarhonya. Ha gagyibb, akkor is mehet 2,5-szörös víz)


Mielőtt felöntöd, megszórhatod fűszerpaprikával, de akár el is hagyhatod.

Vedd le a tűzről, óvatosan öntsd fel, keverd el, ha abbahagyta a nagy lobogást, fedd le, tedd vissza takarékra, és hagyd ott addig, amíg fel nem veszi a vizet.

Ha nem látsz rajta vizet, akkor zárd el a lángot, és pihentesd legalább negyed óráig.



Ha be akarod keverni pörkölttel, akkor ha nem látsz a tetején vizet, keverd össze a pörivel, és úgy pihentesd legalább negyed óráig.

2013. nov. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező a tarhonyás húst csinál : ilyenkor nem kell külön megfőzni a tarhonyát : Le kell piritanni ,és pörkölthöz keverni : A mennyiségekre figyelj ,mennyi pörkölt leved van ,és ahoz mérd a tarhonyát : ha összekeverted tehed a meleg sütőbe ,és ott majd szépen magába szivja a folyadékot : fedő legyen az edényen amkior a sütőbe teszed..
2013. nov. 18. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

A tarhonyás hús az nem ugyan az mint a tarhonya köretként a pörkölt mellé !!!!

Mire gondoltál köretként mellé ,vagy a tarhonyás húsra ??

2013. nov. 18. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Tarhonyás húsra gondolok :) Hát ahogy írták is itt,ki hogy szereti,én külön szeretném megcsinálni a tarhonyát,és úgy összekeverni utána a pörkölttel.
2013. nov. 18. 15:40
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Én is külön szoktam, mert a tarhonyának nem kell annyi idő, mint a húsnak. Tarhonyát olajban szép aranybarnára pirítsd meg, adj hozzá kétszeres vizet és kis lángon főzd meg kb 15 perc alatt, fedőt hagyd rajta és ha langyosra hűlt villával keverd meg, akkor szép pergős lesz.
2013. nov. 18. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:

Véleményem:

A tarhonyás hús lényege, a rizses húshoz hasonlóan, hogy a pirított tarhonya a majdnem kész pörkölt levét vegye magába, azon puhuljon meg.

Tehát pörköltet készítek kissé túl fűszerezve, hosszabb lével a szokásosnál, és a majdnem kész húshoz adom a megpirított tarhonyát. Ha elméreteztem a lét, (általában alá, tehát kevés) feles csontlével pótolom menet közben.

A kész étel, egy szaftos, de mégis sűrű, laktató egytálétel, amihez úgy pászol a csípős savanyú, meg a mátrai rizling, mint az imádsághoz a keresztvetés.))

2013. nov. 18. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!